in

Băncile fac modificări majore la credite ipotecare: vor ajuta mai mulți britanici să cumpere o casă

Băncile fac modificări majore la credite ipotecare: vor ajuta mai mulți britanici să cumpere o casă. Santander a anunțat că acum ia în considerare veniturile din alocația pentru copii de până la 60.000 de lire sterline atunci când analizează accesibilitatea ipotecară. Această schimbare, introdusă la 9 aprilie, înseamnă că banii pe care oamenii îi primesc din plata alocației pentru copii pot fi luați în considerare în calcul pentru a stabili dacă un credit ipotecar este accesibil. Acest lucru înseamnă că oamenii ar putea împrumuta mai mult.
>>> Marea Britanie face schimbări financiare uriașe în aprilie. 10 puncte care îți vor afecta portofelul

Băncile fac modificări majore la credite ipotecare

Actualizarea vine după ce guvernul a mărit pragul la care solicitanții de alocație pentru copii încep să plătească taxa pentru alocația pentru copii cu venituri ridicate (HICBC) (Citește aici: Alocația pentru copii în Marea Britanie se schimbă în acest weekend – iată tot ce trebuie să știți).

NatWest, Nationwide și Lloyds Banking Group au confirmat, de asemenea, că își modifică criteriile pentru a reflecta schimbarea beneficiilor. Lloyds Banking Group a introdus deja modificarea, în timp ce NatWest și Nationwide au declarat că aceasta va fi făcută “în viitorul apropiat”, relatează The Sun.

Alocația pentru copii este o plată lunară făcută unei persoane responsabile pentru un copil sub 16 ani sau sub 20 de ani, dacă acesta urmează o formă de învățământ sau de formare aprobată. Anterior, erați eligibil pentru întreaga sumă a alocației pentru copii dacă câștigați mai puțin de 50.000 de lire sterline pe an. Odată ce începeți să câștigați mai mult de atât, trebuie să începeți să plătiți o parte din ea înapoi. Odată ce câștigați peste 60.000 de lire sterline, trebuia să plătiți totul înapoi.

“Vești pozitive pentru familiile care doresc să se mute într-o casă nouă”

Începând din această lună, pragul de la care trebuie să începeți să returnați alocația a crescut, ajungând acum la 60.000 de lire sterline. Limita superioară a crescut, de asemenea, la 80.000 de lire sterline pe an. Acest lucru înseamnă că acum puteți câștiga până la 80.000 de lire sterline pe an înainte de a vi se opri complet plata alocației pentru copii.

Experții în credite ipotecare au descris aceste măsuri ca fiind “vești pozitive pentru familiile care doresc să se mute într-o casă nouă”. Rosie Hooper, expert în planificare financiară la Quilter Cheviot, a declarat: “Includerea plății alocației pentru copii în aceste evaluări poate însemna că familiile pot împrumuta mai mult și, prin urmare, ar putea să se mute într-o casă mai mare sau poate într-o zonă mai favorabilă pentru a se potrivi mai bine familiei lor, dacă doresc acest lucru.”

Nicholas Mendes, manager tehnic pentru credite ipotecare la brokerul John Charcol, a declarat: “Aceste modificări vor însemna că potențialii cumpărători pot obține un plus de 10.000-15.000 de lire sterline, ceea ce ar putea face diferența între a-și asigura casa de vis sau a fi nevoiți să facă compromisuri sau să piardă o proprietate.”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]

Criză majoră: Mai mult de jumătate dintre britanici vor să plece din țară

Șocul unui român întors în țară după 18 ani de Anglia

Șocul unui român întors în țară după 18 ani de Anglia: „Viața mai scumpă ca afară”