in

Marea Britanie face schimbări financiare uriașe în aprilie. 10 puncte care îți vor afecta portofelul

Poți solicita acum un ajutor de 150 de lire sterline

În aprilie, milioane de gospodării din Marea Britanie vor fi afectate de o serie de schimbări financiare semnificative, care vor fi introduse la începutul noului an financiar, pe 6 aprilie. Aceste schimbări pot avea un impact mare asupra finanțelor tale personale, de la creșteri ale prețurilor pentru serviciile de telecomunicații până la modificări ale sistemului de îngrijire a copiilor și ISA. Iată o prezentare generală a celor mai importante zece schimbări la care trebuie să fii atent.

Modificări la ISA

Din 6 aprilie, vor avea loc patru modificări majore la ISA (Contul de economii individual). În primul rând, veți putea contribui la mai mult de un ISA de același tip într-un an dacă este un ISA de numerar sau de investiții. În al doilea rând, va fi introdusă posibilitatea unor transferuri parțiale între diferite conturi ISA. A treia modificare este că nu mai trebuie să solicitați din nou un ISA dacă aveți deja un cont deschis. A patra modificare este creșterea vârstei minime pentru deschiderea unui ISA cash de la 16 la 18 ani, aliniindu-l cu alte tipuri de ISA.

HMRC emite un avertisment urgent pentru 27 de milioane de oameni din Marea Britanie

Eliminarea limitei alocației de viață

Din 6 aprilie va fi desființată limita Alocației pe viață, adică suma maximă care poate fi acumulată în toate conturile de pensii fără a fi nevoie să plătească impozit. Acesta va fi înlocuit cu două noi limite: o limită de plată unică (268.275 GBP) și o limită unică a beneficiului de deces (1.073.100 GBP).

Ridicarea limitelor pentru alocația pentru copii

Până acum, părinții au început să-și piardă dreptul la alocația completă pentru copii atunci când venitul unui partener depășea 50.000 de lire sterline pe an. Dacă venitul unui partener depășește 60.000 de lire sterline pe an, familia își pierde dreptul la orice prestație pentru copii.

Ca parte a modificărilor, pragul de venit la care părinții încep să-și piardă dreptul la alocația completă pentru copii va fi crescut de la 50.000 lire sterline la 60.000 lire sterline pe an. Aceasta înseamnă că familiile în care venitul unui partener este între 50.000 și 60.000 de lire sterline pe an vor avea acum dreptul la o cotă mai mare din alocația pentru copii decât înainte.

În plus, pragul de venit superior la care părinții își pierd dreptul la orice prestație pentru copii va crește de la 60.000 lire sterline la 80.000 lire sterline pe an. Datorită acestei schimbări, familiile în care venitul unui partener este între 60.000 și 80.000 de lire sterline pe an vor avea acum dreptul la o anumită sumă de alocație pentru copii, în timp ce anterior nu aveau dreptul la aceasta.

Supliment de 390 de lire sterline la beneficiile din Marea Britanie. DWP spune cine este eligibil

Extinderea îngrijirii gratuite a copiilor

De astăzi, părinții copiilor de doi ani vor avea dreptul la 15 ore de îngrijire gratuită (finanțată de stat) pe săptămână. Planul ulterior este ca părinții care lucrează a tuturor copiilor de nouă luni și peste să primească 15 ore de îngrijire finanțată a copiilor din septembrie anul acesta, crescând la 30 de ore un an mai târziu. Condiția este ca părinții să câștige mai puțin de 100.000 de lire sterline pe an.

Reducerea contribuțiilor la asigurările sociale

Peste 27 de milioane de lucrători vor beneficia de o creștere de circa 450 de lire sterline, datorită unei noi reduceri a contribuțiilor la asigurările naționale. Această schimbare înseamnă că cineva care câștigă un salariu mediu de 35.000 GBP va economisi peste 448,60 GBP pe an.
Pentru cei care desfășoară activități independente, rata principală de asigurări naționale va fi redusă de la 8% la 6%, ceea ce se traduce printr-o economie medie de 350 de lire sterline pe an.

Creșterea salariului minim

Salariul minim și cel de trai vor crește la 11,44 GBP pentru lucrătorii cu vârsta de 21 de ani și peste. Lucrătorii cu vârsta cuprinsă între 18 și 20 de ani vor primi 8,60 GBP, cei sub 18 vor primi 6,40 GBP, iar ucenicii vor primi și ei 6,40 GBP pe oră.

Creșterea pensiei de stat

Pensia de stat va crește la 11.500 de lire sterline pe an datorită mecanismului de „blocare triplă”, ceea ce înseamnă o creștere de peste 900 de lire sterline pe an pentru cei care beneficiază de noua pensie de stat completă, scrie blueskyfas.co.uk.
Citiți și: HMRC va forța peste 650.000 de persoane din Marea Britanie să plătească impozit pentru prima dată

Creșteri de preț pentru serviciile mobile, în bandă largă și TV

Tarifele pentru mobil, bandă largă și TV vor crește pentru milioane de oameni, cu creșteri de până la 8,8%.

Creșteri de impozit pe proprietate (council tax)

Majorările impozitului pe proprietate care intră în vigoare în aprilie vor afecta în jur de 95% dintre consiliile locale engleze, potrivit informațiilor din Rețeaua de Consilii Județene. Aceste schimbări au un impact direct asupra proprietarilor de proprietăți din Anglia, deoarece majoritatea consiliilor au decis să-și majoreze cotele de impozitare.

Creșterile vor varia în funcție de consiliul local, dar mulți plănuiesc să aplice creșterea maximă admisă, care este de 4,99%. Aceasta înseamnă că proprietarii se pot aștepta ca facturile anuale ale impozitului pe proprietate să crească semnificativ.

Pentru proprietatea medie din Banda D din Marea Britanie, creșterea de 4,99% înseamnă o creștere a impozitului anual de la actualul 2.065 GBP la aproximativ 2.168 GBP, o creștere de 103 GBP.

Scăderea facturilor la energie

Scăderea facturilor la energie este rezultatul unei reduceri a plafonului de preț de către autoritatea de reglementare a energiei Ofgem. Această modificare a fost introdusă ca răspuns la scăderea prețurilor angro la energie și are scopul de a reduce povara financiară asupra gospodăriilor.

Facturile medii anuale la energie sunt de așteptat să scadă cu 238 de lire sterline, cu aproape 20 de lire sterline mai puțin decât prețul plafon anterior. Plafonul de preț a fost redus de la 1.928 GBP la 1.690 GBP.

Prețul unitar al gazelor va scădea de la 7,42p la 6,04p, iar prețul energiei electrice de la 28,62p pe kWh la 24,50p pe kWh. Cu toate acestea, taxa fixă, adică suma pe care o plătiți în fiecare zi pentru accesul la energie, indiferent de consumul acesteia, va crește.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 8 In medie: 4.4]

arestat uk

Unul dintre cei mai vânați fugari din Marea Britanie a fost arestat pe aeroport după 27 de ani de căutări

Aceste persoane vor plăti impozite în Marea Britanie pentru prima dată

HMRC va forța peste 650.000 de persoane din Marea Britanie să plătească impozit pentru prima dată