in

Bancnotele cu chipul Regelui Charles al III-lea dezvăluite de Banca Angliei, când intră în circulație

Banca Angliei a dezvăluit modelele unor bancnote cu imaginea regelui Carol al III-lea, urmând ca acestea să intre în circulație până la jumătatea anului 2024, anunță The Guardian.

Anunțând designul pentru prima dată în perioada premergătoare încoronării din luna mai, banca centrală britanică a declarat că portretul regelui va apărea pe modelele existente ale tuturor celor patru bancnote din polimer aflate în prezent în circulație – 5 lire sterline, 10 lire sterline, 20 lire sterline și 50 lire sterline.

Citiți și: A început cursa pentru a pune mâna pe primele monede cu Regele Charles

Bancnotele cu chipul Regelui Charles al III-lea

Imaginea regelui va apărea pe partea din față a bancnotelor, precum și în fereastra de siguranță transparentă de pe bancnote, care sunt fabricate din plastic polimer. De asemenea, bancnotele în care apare Regina Elisabeta a II-a vor continua să aibă curs legal, permițând publicului să le folosească în continuare în mod normal.

Threadneedle Street a declarat că planurile au fost făcute în conformitate cu instrucțiunile Casei Regale pentru a minimiza impactul financiar și de mediu al schimbării prin tipărirea de bancnote noi doar pentru a înlocui bancnotele uzate și pentru a face față oricărei creșteri globale a cererii de monedă.

Acest lucru va însemna că bancnotele cu Regina Elisabeta a II-a și Regele Carol al III-lea vor “co-circula”, a precizat aceasta.

Al doilea monarh din istoria Marii Britanii care va figura pe o bancnotă

Regele Carol va deveni doar al doilea monarh din istoria Marii Britanii care va figura pe o bancnotă. Deși Banca Angliei produce bancnote de hârtie încă de la sfârșitul anilor 1600, monarhul în funcție a apărut pentru prima dată în 1960, când a fost introdusă bancnota de 1 liră sterlină cu imaginea reginei Elisabeta a II-a pentru uz zilnic. Cu toate acestea, monedele prezintă monarhul de secole.

Capul reginei apare, de asemenea, pe unele bancnote de 20 de dolari în Canada, pe monedele din Noua Zeelandă și în alte câteva țări din Commonwealth.

Utilizarea monedei fizice a scăzut în mod constant în ultimii ani, pe fondul creșterii plăților cu cardul și a plăților fără contact. Cu toate acestea, mai mult de 4,7 miliarde de bancnote ale Băncii Angliei cu chipul reginei sunt încă în circulație, în valoare de aproximativ 82 de miliarde de lire sterline.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 2 In medie: 5]

Londra, busculadă la intrarea la concert, 3.000 de oameni fără bilet s-au înghesuit să intre, patru persoane în stare critică

ucidere imprudenta copil

O femeie din Țara Galilor a recunoscut uciderea prin imprudență a fiicei sale de 16 ani, permițându-i să devină obeză