in

BBC: Guvernul nu are niciun plan pentru Brexit. Theresa May, lovită de scurgerile de informații

Guvernul nu are niciun plan de ansamblu pentru Brexit, iar o eventuală strategie nu poate fi aplicată mai devreme de șase luni, se arată într-un memoriu al Guvernului britanic, ajuns în posesia BBC.

În documentul respectiv se arată că la guvern se lucrează la 500 de proiecte cu privire la Brexit, iar pentru definitivarea acestora ar fi nevoie de un număr suplimentar de 30.000 de funcționari.

Cu toate acestea, nu există o strategie comună „din cauză că miniștrii cabinetului May sunt divizați”, se mai arată în nota citată de BBC.
Potrivit aceleiași surse, documentul este intitulat „Brexit Update” și datează din 7 noiembrie. Acesta identifică, scrie The Times, divergențe între miniștrii Boris Johnson – Externe, David Davis – Brexi și Liam Fox – Comerț Exterior, pe de o parte și Philip Hammond – Finanțe și Greg Clark – Afaceri, de cealaltă parte.

Potrivit publicației amintite, documentul arată că „fiecare minister a elaborat un plan cu privire la impactul Brexit și un plan de acțiune în cel mai rău caz”.

De asemenea, memoriul arată că marile afaceri din Regatul Unit al putea ca în curând să amenințe guvernul pentru a se asigura că vor putea menține locurile de muncă și investițiile.

Guvernul a anunțat că nu recunoaște cele scrise în document.

Ministrul Transporturilor, Chris Grayling, a declarat la Radio BBC 4 că documentul nu este unul guvernamental și a respins conținutul acestuia.

El a spus că negocierile vor fi complxe, dar că în niciun caz nu se va ajunge la cele stipulate în memoriul ajuns la BBC.

Ministrul de Finanțe laburist din umbră, John McDonnell, a declarat, la rândul lui, că economia Marii Britanii nu a fost pregătită pentru ieșirea din Uniunea Europeană. El a mai spus că actualul ministru de Finanțe este izolat de colegii săi de guvern și este „prea slab” pentur a face din Brexit un succes.

 

Cu toate acestea, a mai declarat McDonnell, Partidul Laburist nu va încerca să blocheze sau să întârzie declanșarea articolului 50 în Parlamentul britanic. „A face asta ar însemna ca laburiștii să se opună voinței poporului britanic”, a declarat liderul laburist.

Parlamentari britanici: „Votăm împotriva Brexit!”

Guvernul May se poate confrunta cu alegerile anticipate după decizia Curții Supreme

Theresa May nu renunţă: Guvernul a făcut apel, nu vrea ca Brexit-ul să fie decis în Parlament

Reacții după hotărârea Înaltei Curți cu privire la Brexit: „Trădare! Se încearcă blocarea Brexit-ului. ”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Italia. Părinții italieni, revoltați de introducerea unor cursuri de română în școală: «Mai bine cumpărați hârtie igienică»

Doi români uciși de un camionagiu britanic. Vorbea la telefon când a provocat accidentul