in

Boris Johnson anunță sfârșitul LOCKDOWN. Anglia se redeschide, însă nu se știe până când

Premierul britanic Boris Johnson a prezentat detalii complete cu privire la modul în care Anglia se redeschide și va ieși din al doilea lockdown național, săptămâna viitoare.

Marea Britanie va ieși de sub restricții pe 2 decembrie, după patru săptămâni de lockdown național. Însă acest lucru înseamnă plasarea zonelor sub un sistem cu mai multe niveluri care va fi mai dur decât înainte de intrarea în vigoare a restricțiilor naționale.

Astfel, Johnson a prezentat azi, 23 noiembrie, parlamentului, planul COVID pentru iarnă, cu o relaxare temporară doar de Crăciun.

Premierul a spus că nivelurile anterioare nu au scăzut suficient rata infectării.

„Fără măsuri de precauție riscăm ca virusul să escaladeze într-o creștere de iarnă sau de anul nou”, a spus premierul.

Vești bune pentru suporterii din Anglia. Se redeschid stadioanele. Numărul spectatorilor va fi limitat


„Incidența bolii este, din păcate, încă răspândită în multe zone. Deci, nu vom înlocui măsurile naționale cu un status quo anti-Covid gratuit pentru toți. Ne vom întoarce în schimb la o abordare pe niveluri regionale, aplicând cele mai dure măsuri în zonele unde incidența virusului este mai mare.”

Magazinele se vor redeschide după blocare pentru a le permite comerțul de Crăciun, iar sălile de sport și centrele de agrement se vor redeschide, de asemenea.

Serviciile de înfrumusețare și personale se pot relua, iar frizeriile și saloanele de unghii se pot deschide din nou. Oamenilor li se va permite să-și părăsească casele „în orice scop”, iar serviciile religioase și nunțile se pot relua.

De asemenea, pub-urile și restaurantele se vor redeschide, dar se vor închide la ora 23:00. Ultimele comenzi vor fi până la ora 22:00. Boris Johnson a mai spus că speră că aceste restricții să se sfârșească până în primăvară, având în vedere progresele științifice.

Oamenii sunt încurajați în continuare să lucreze de acasă dacă este posibil. De asemenea, în zonele sub nivelul 2, alcoolul poate fi servit numai ca parte a unei „mese substanțiale” – o regulă care s-a dovedit controversată atunci când nivelurile au fost introduse pentru prima dată înainte de al doilea lockdown, scrie Metro.

În al treilea nivel, hotelurile și alte spații de cazare vor trebui să se închidă împreună cu toate formele de ospitalitate – cu excepția livrării și a activității de take away. Joi, va fi anunțată harta nivelurilor restricțiilor din Anglia.

Decizia va depinde de o serie de factori, inclusiv numărul de cazuri COVID, capacitatea locală a NHS și numărul R – rata cu care virusul se răspândește.

Johnson a adăugat că majoritatea zonelor „cel puțin temporar” vor fi în primele două niveluri. Zonelor din nivelul trei li se va oferi o creștere de șase săptămâni în testarea comunității, care ar putea permite persoanelor care au un test negativ să li se ofere mai multă libertate.

Cu toate acestea, Johnson nu a precizat numărul gospodăriilor cărora li se va permite să se amestece și pentru câte zile vor fi ușurate restricțiile.

„Nu pot spune că Crăciunul va fi normal anul acesta”, a adăugat premierul. „Cu toții ne dorim un altfel de Crăciun. Avem nevoie de el, cu siguranță simțim că o merităm. Dar ceea ce nu vrem este să permitem virusului să se răspândească din nou, forțându-ne pe toți să ne întoarcem la lockdown în ianuarie”, a mai spus premierul.

El a mai explicat că vor fi emise îndrumări cu privire la Crăciun, în special pentru cei din categoria persoanelor vulnerabile.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Vești bune pentru suporterii din Anglia. Se redeschid stadioanele. Numărul spectatorilor va fi limitat

Ministerul român de Externe cere explicații TESCO: Afișele în limba română cu privire la infractori sunt DISCRIMINATORII