Menu
in

Brexitul a fost o catastrofă pentru Marea Britanie, spune un comisar european

Un politician european spune că Brexitul a fost o catastrofă pentru Mare Britanie și cauza rafturilor goale din supermarketuri, criza benzinei și penuria șoferilor de camion.

Thierry Breton, comisarul pentru piața internă al Comisiei Europene, a declarat marți, 26 octombrie, că Brexitul a fost o „adevărată dramă” pentru Regatul Unit.

„Uitați-vă la ce se întâmplă pe rafturile supermarketurilor, uitați-vă la ce se întâmplă la pompele de benzină, uitați-vă la ce se întâmplă cu deficitul de asistente și de medici, uitați-vă la ce se întâmplă cu deficitul de șoferi de camioane, uitați-vă la ce se întâmplă în sectorul construcțiilor”, a declarat Breton pentru BFM TV.

BREXIT: Franța amenință că lasă Marea Britanie fără energie electrică

Breton a criticat în mod frecvent decizia Marii Britanii de a părăsi UE – luna trecută avertizând că Brexitul ar fi trebuit „să stimuleze poziția globală a Marii Britanii”, dar fost „aproape invers”.

Comisarul UE a intrat în dispute legate de Brexit privind drepturile de pescuit, producția de vaccinuri și a criticat Regatul Unit pentru rolul său în acordul ratat de Franța cu Australia, scrie Daily Mail.

„Gândiți-vă că, după ce au spus că ar putea recâștiga prosperitatea, ceea ce a însemnat într-o oarecare măsură că fiecare cetățean al UE să fie dat afară – cel puțin o mare parte dintre ei – ei bine acum trebuie să se întoarcă, pentru că nu mai sunt asistente. Sunt 100.000 de șoferi de camion lipsă… Este ceea ce este și regretăm acest lucru”, a adăugat politicianul francez.

În aprilie, comisarul UE pentru piața internă a declarat că niciun vaccin AstraZeneca fabricat pe continent nu va fi expediat în UK,  până când compania nu își va îndeplini angajamentele față de Europa.


…Brexitul a fost o catastrofă pentru Marea Britanie, spune un comisar european…

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 2 In medie: 3]
Exit mobile version