in

Britanicii rezidenți în Spania trebuie să obțină un nou permis de conducere

Britanicii rezidenți în Spania trebuie să obțină un nou permis de conducere

Rezidenții britanici în Spania trebuie să obțină un nou permis de conducere. La rândul lor, spaniolii vor trebui, de asemenea, să obțină un permis de conducere britanic dacă locuiesc în Marea Britanie. Noile reglementări sunt deja în vigoare, scrie ziarulromanesc.es.

Legislația stabilește că de la 1 mai 2022 britanicii rezidenți în Spania nu mai pot circula cu permisele din țara lor, acesta fiind o consecință a „Brexit”-ului. 

Pentru a continua să conducă în Spania, ei vor trebui să ceară și să obțină un nou permis la Direcția Rutieră DGT.

Vor fi totuși două excepții. Prima, pentru turiștii care vin să petreacă câteva sezoane în Spania, pentru vacanțe de exemplu. A doua, acei britanici care tocmai au obținut un permis de ședere.

În ambele cazuri, aceștia au o perioadă de maximum șase luni pentru a continua să circule în Spania cu vechile lor documente.

La rândul lor, spaniolii care doresc să se mute în Regatul Unit și intenționează să conducă pe aici vor trebui să obțină un permis de conducere britanic.

De la 1 mai 2022, regimul permiselor de conducere eliberate de autoritățile britanice va fi cel prevăzut pentru permisele eliberate în țări terțe. Reglementarea stă în articolului 21 din Regulamentul general al șoferilor. 

Documentele actuale vor fi valabile pentru încă șase luni

„Rezidenții britanici în Spania trebuie să obțină un nou permis de conducere. Documentele actuale vor fi valabile pentru conducere doar pe o perioadă de șase luni, calculată de la intrarea titularului lor în Spania sau de la data obținerii rezidenței legale”, a precizat Direcția Rutieră din Spania.

Marea Britanie a încetat efectiv să facă parte din Uniunea Europeană, din 31 decembrie 2020. Astfel, toate acordurile de trafic din cadrul UE nu mai sunt valabile pentru deținătorii de permise de circulație britanice.

Autoritățile spaniole precizează că reședința normală este locul în care o persoană stă în mod obișnuit. Asta înseamnă adică cel puțin o sută optzeci și cinci de zile pe an calendaristic.

Reședința normală se înțelege ca șederea în Spania într-o situație regulată care trebuie să fie probată prin documente. Așa prevede Legea organică 4/2000 , din 11 ianuarie, privind drepturile și libertățile străinilor în Spania și integrarea lor socială.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Clanul Moisă din Iași ducea sclavi români în Marea Britanie. Munceau în continuu fără a primi niciun ban

Clanul Moisă din Iași ducea sclavi români în Marea Britanie. Munceau în continuu fără a primi niciun ban

Un actor de comedie britanic plătea pentru abuzuri asupra copiilor din România

Un actor de comedie britanic plătea pentru abuzuri asupra copiilor din România