in

Clanul Moisă din Iași ducea sclavi români în Marea Britanie. Munceau în continuu fără a primi niciun ban

Clanul Moisă din Iași ducea sclavi români în Marea Britanie. Munceau în continuu fără a primi niciun ban

Patru persoane care fac parte din clanul Moisă din Târgu Frumos, județul Iași, au fost luați pe sus de polițiștii Brigăzii de combatere a Criminalității Organizate Iași si procurorii DIICOT.

Aceștia au colaborat cu autoritățile judiciare din Marea Britanie pentru a destructura o rețea care vindea sclavi în Marea Britanie, scrie bittv.info.

Oamenilor, cei mai mulți din zona Târgu Frumos, li se promiteau locuri de muncă în Anglia, iar când ajungeau acolo li se confiscau documentele, erau puși să muncească 16 ore pe zi, 7 zile pe săptămână iar „salariile” erau încasate de membrii clanului.

Astfel, au fost reținuți de procurorii DIICOT, Sorin Moisă zis Vicent, Paul David Moisă zis Lucian, soția acestuia, Ana Iuliana Moisă și Sorin Ionel Moisă.

Bandă de români aducea sclavi în Marea Britanie. Percheziții la 25 de proprietăți din UK și România, mai multe arestări

Sorin Moisă zis Vicent  a fost arestat la domiciliu, iar Paul David Moisă zis Lucian, soția acestuia, Ana Iuliana Moisă și Sorin Ionel Moisă au fost plasați sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

„Investigația a fost realizată împreună cu autoritățile din Marea Britanie în baza unui acord pentru constituirea unei echipe comune de anchetă încheiat sub egida Eurojust”, arată DIICOT.

„Începând cu anul 2018, persoanele în cauză au racolat persoane adulte și, cu promisiunea unui loc de muncă în  Marea Britanie, le-au obligat la muncă forțată. În data de 27 aprilie polițiștii ieșeni au efectuat 13 percheziții domiciliare pe raza județului Iași într-un dosar de săvârșire a infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de persoane și spălare a banilor.

Simultan au fost efectuate 13 perchezitii domiciliare și pe teritoriul Marii Britanii’’, a spus seful echipei de anchetă.

12 ieșeni au fost folosiți ca sclavi în Marea Britanie de clanul Moisă din Iași

Anchetatorii au stabilit deocamdată că un număr 12 români au fost traficați in Anglia, unde, vreme de 4 ani, au fost forțați sa lucreze, 16 ore pe zi, de membrii clanului din Târgu Frumos, județul Iași.

Banii pe care-i plăteau angajatorii din Marea Britanie erau încasați pe card de membrii clanului.

„Începând cu luna ianuarie 2018, in orașul Târgu Frumos, județul Iași, a fost constituit un grup infracțional organizat care s-a desfășurat pana in anul 2022, având ca scop obținerea unor sume de bani din exploatarea prin munca a unor persoane. În perioada ianuarie 2018-aprilie 2022, membri acestui grup au racolat 12 persoane, promițându-le un loc de munca in UK.

Persoanele vulnerabile au fost ademenite prin promisiunea un loc de munca bine plătit în afara granițelor. Odată ajunși pe teritoriul Marii Britanii, documentele de identitate le erau confiscate, cazați în condiții inumane si siliți prin agresiune verbala si fizica, să muncească până la 16h/zi , șapte zile din șapte, fara sa primească vreo suma de bani in schimbul muncilor efectuate.

Salariile victimelor ajungeau la interlopi care și-au cumpărat autoturisme de lux și blocuri de locuințe

Salariile erau încasate de către membrii grupului infracțional, organizat prin intermediul cardurilor bancare emise pe numele persoanelor vătămate”, se arata într-un comunicat emis de Brigada de Combatere a Criminalității Organizate Iași.

Membrii clanului au adunat o avere uriașa din exploatarea oamenilor. Banii câștigați au fost transferați și investiți in Romania, în autoturisme de lux si vile,  proiecte imobiliare (blocuri de locuințe și spații comerciale) având ca scop final disimularea provenienței a sumelor de bani nejustificate.

În urma perchezițiilor  domiciliare au fost descoperite si ridicate 170.000 de euro,220.000 de lei, 70.000 de coroane daneze, 13.000 de dolari, un autoturism de lux, 2 arme cu aer comprimat deținute fara autorizație, telefoane mobile si înscrisuri.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 8 In medie: 4.6]

„Marea Britanie va fi transformată într-un deșert radioactiv”. Amenințări la televiziunea rusă

„Marea Britanie va fi transformată într-un deșert radioactiv”. Amenințări la televiziunea rusă

Britanicii rezidenți în Spania trebuie să obțină un nou permis de conducere

Britanicii rezidenți în Spania trebuie să obțină un nou permis de conducere