in

Ce planuri de urgență are UE pentru a reduce impactul ieșirii Marii Britanii fără un acord comercial

Uniunea Europeană a publicat planuri de urgență pentru a menține avioanele în aer și camioanele în mișcare în cazul în care până la 31 decembrie nu se va încheia un acord comercial cu Marea Britanie.

Aliații lui Johnson susțin că Emmanuel Macron, președintele Franței, a accelerat cererile UE. „Au adus înapoi ideea echivalenței dintre Marea Britanie și UE”, a spus premierul într-o intervenție televizată, potrivit Financial Times.

Practic, asta înseamnă că orice noi legi din Regatul Unit ar trebui să respecte regulile UE, iar în caz contrar țara să fie trasă la răspundere, a adăugat Johnson.

„Este un mod de a menține Regatul Unit blocat pe orbita UE”.

O ieșire fără un tratat comercial, va înrăutății cel mai probabil haosul la frontieră.

Comisia Europeană a adoptat propunerile potrivit cărora companiile aeriene ar putea continua să își parcurgă rutele normale între UE și Marea Britanie, iar transportatorii ar putea continua să traverseze Canalul Mânecii după ce Marea Britanie va părăsi piața unică, pe 1 ianuarie.

Marea Britanie și Uniunea Europeană nu au reușit să ajungă la un acord. S-a dispus continuarea negocierilor

De asemenea, s-a propus ca pescarii să aibă au o perioadă de grație de un an pentru a-și continua accesul în apele teritoriale ale tuturor statelor, inclusiv Marea Britanie.

„În timp ce comisia va continua să facă tot posibilul pentru a ajunge la un acord reciproc avantajos cu Marea Britanie, există o incertitudine semnificativă dacă va exista un acord la 1 ianuarie 2021″, a declarat executivul UE într-un comunicat.

Ursula von der Leyen, președintele CE, a declarat că blocul are responsabilitatea „de a fi pregătit pentru toate scenariile”. Un purtător de cuvânt al guvernului britanic a declarat: „Vom discuta cu UE aranjamentele practice. Vom analiza foarte atent detaliile”.

Anunțurile comisiei nu acoperă serviciile financiare, pe motiv că accesul pe piață în acest domeniu nu depinde de negocierile comerciale, ci de munca separată privind permisele de reglementare. Bruxellesul încă nu a clarificat la ce drepturi de piață se poate aștepta Londra. Comisia a avertizat guvernele naționale să nu submineze poziția UE cu privire la faptul că ar trebui instituite măsuri de urgență minime.

„În orice caz, UE are colectiv o putere de negociere mai puternică decât fiecare stat membru care acționează singur”, a spus comisia.

„De această putere de negociere beneficiază toate statele membre și trebuie utilizată pentru a asigura condiții de concurență echitabile între UE și Regatul Unit”, a mai arătat CE.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Irlanda: Șofer român conduce duba 25 km pe contrasens. Judecătorul: „Nu am mai văzut așa ceva. A fost o nebunie”

Brexit: Marea Britanie mobilizează nave militare pentru a proteja zonele de pescuit