in

Unul dintre cei mai vânați fugari din Marea Britanie a fost arestat pe aeroport după 27 de ani de căutări

Unul dintre cei mai vânați fugari din Marea Britanie a fost arestat. Richard Burrows a fost reținut la Heathrow după ce s-a întors din Thailanda pentru a se prezenta în instanță pentru acuzații de abuz sexual asupra unor copii. Unul dintre cei mai căutați fugari din Marea Britanie a fost arestat pe aeroportul Heathrow după 27 de ani de fugă și urmează să apară în instanță pentru acuzații de abuz sexual.
>>> Winchester: șoferul de taxi român, acuzat că a violat o clientă după ce aceasta a adormit, a fost achitat

Unul dintre cei mai vânați fugari din Marea Britanie a fost arestat

Richard Burrows, în vârstă de 80 de ani, a fost arestat joi, după ce s-a întors în Marea Britanie din Thailanda, la aproape trei decenii după ce a fost emis un mandat de arestare. Poliția din Cheshire a încercat să dea de urma lui din decembrie 1997, când nu s-a prezentat la tribunalul Chester Crown, unde trebuia să fie judecat pentru două capete de acuzare de corupere și 11 capete de acuzare de agresiune indecentă, scrie The Guardian.

Acuzațiile se referă la abuzuri sexuale asupra copiilor care ar fi avut loc la o casă de copii din Congleton, Cheshire, și în West Midlands între 1969 și 1971. DI Eleanor Atkinson, de la poliția din Cheshire, a declarat: “Determinarea noastră de a-l localiza pe Burrows nu a slăbit în ultimii 27 de ani, iar arestarea sa marchează un pas înainte semnificativ în acest caz și începutul închiderii pentru toți cei implicați. “Sper, de asemenea, că arestarea sa acționează ca un avertisment pentru orice alți suspecți căutați – demonstrând că, indiferent cât timp te ascunzi, te vom găsi și vei fi arestat.”
>>> Cartierul din nordul Londrei plin de români unde chiriile cresc cel mai mult din Marea Britanie. „Sunt prețuri nebunești”

Cercetările pentru localizarea lui Burrows, al cărui nume complet este Richard John Ramsey Burrows, au continuat de la dispariția sa, inclusiv mai multe apeluri de căutare și un apel Crimewatch în 1998.

”Arestarea sa oferă o oarecare liniște”

Atkinson a declarat: “Nu am avut timp să mă gândesc: “Aș dori să mulțumesc publicului pentru informațiile pe care le-a furnizat de-a lungul anilor în timpul căutării lui Burrows și sper că arestarea sa oferă o oarecare liniște,”.

Duncan Burrage, ofițer de legătură internațională al National Crime Agency din Thailanda, a declarat că arestarea “demonstrează angajamentul de neclintit al forțelor de ordine de a-i vâna pe cei care așteaptă să fie judecați în Marea Britanie”. “Utilizând rețeaua noastră internațională și lucrând îndeaproape cu colegii de la poliția din Cheshire, am reușit să dăm de urma unui fugar căutat în legătură cu acuzații extrem de grave”, a spus el.

Burrows a fost arestat preventiv de poliție și urmează să se prezinte marți la tribunalul Chester Crown Court.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 1]

Winchester: șoferul de taxi român, acuzat că a violat o clientă după ce aceasta a adormit, a fost achitat

Poți solicita acum un ajutor de 150 de lire sterline

Marea Britanie face schimbări financiare uriașe în aprilie. 10 puncte care îți vor afecta portofelul