in

Cartierul din nordul Londrei plin de români unde chiriile cresc cel mai mult din Marea Britanie. „Sunt prețuri nebunești”

Costul mediu al închirierii private într-un cartier din nord-vestul Londrei a explodat în ultimele 12 luni. Începând cu luna februarie a anului trecut, chiriașii din Brent și-au văzut costurile de locuit crescând mai mult decât oriunde altundeva în Marea Britanie. Chiriile din Brent au explodat. Unii rezidenți simt că viața nu a devenit altceva decât muncă pentru a-și permite prețurile exorbitante.

Chiriile din Brent au explodat

Brent este un cartier din nordul Londrei unde sunt foarte mulți români (4,5% din populație vorbește româna, conform ONS). În Brent se află și zona Wembley, iar alături este cartierul Harrow, unde 7,5% din populație vorbește românește. Costul închirierii unei case private medii în Brent este acum cu 20% mai scump decât în ​​februarie 2023, potrivit datelor echipei guvernamentale de indici pentru piața locuințelor. Această creștere este cu cinci la sută mai mare decât următorul cartier din Londra cel mai grav afectat și mai mult decât dublu față de media națională.

Sectorul de închirieri private din Brent a crescut de la 32% din totalul fondului de locuințe în 2011, la aproximativ 46% până în 2022. Dar chiriașii de aici simt că nu mai beneficiază de un raport calitate/preț, făcându-i pe unii să ia în considerare să se mute complet din zonă, scrie MyLondon.news.

Limba română, a doua cea mai vorbită limbă străină în Marea Britanie. În multe cartiere din Londra este pe primul loc, după engleză

900 de lire pentru o cameră

Elvin Canden, 31 de ani, s-a mutat în cartier în urmă cu cinci ani din Toscana, Italia. Când a început să închirieze aici, plătea în jur de 500 de lire sterline pentru o cameră, dar creșterile anuale l-au făcut ca acum să fie nevoit să caute o cazare mai ieftină.

Elvin a spus Serviciului de Raportare a Democrației Locale (LDRS): „Este foarte scump. De fapt, caut un loc nou acum pentru că trebuie să mă mut. În momentul de față plătesc 700 de lire sterline pentru o cameră cu alte șase persoane în casă.”

El a adăugat: „Acum proprietarul mi-a cerut luna viitoare să plătesc 900 de lire sterline. Îmi spune că este pentru că trebuie să cheltuiască prea mult pe taxe și alte lucruri. În Toscana, pentru 900 de lire sterline am avea un apartament mare, acum vor ca eu să cheltuiesc 900 de lire sterline pentru o cameră.”

Nebunie în Edgware, cartierul românilor: zeci de persoane la coadă pentru a vedea un „one bedroom” de 1.300 lire pe lună

Chiriile din Brent au explodat – „Muncesc doar să-mi plătesc chiria”

În timp ce chiria lui pare să se dubleze aproape în ultimii cinci ani, veniturile lui Elvin nu au crescut în același ritm și el spune că impactul asupra vieții sale a fost „foarte rău”. El explică cum lipsa lui de venit disponibil înseamnă că de cele mai multe ori trăiește un fel de Ziua Marmotei în care merge la muncă, vine acasă, mănâncă, doarme și apoi o ia de la capăt, ca un robot.

El a spus: „Sunt foarte stresat, mă simt dezamăgit. Nu este ușor în acest moment. Mă gândesc doar, muncesc doar să-mi plătesc chiria, unde este viața mea? Nu există distracție sau altceva.”

Începând de luna trecută (februarie 2024), acum costă 1.824 de lire sterline pe lună pentru a închiria o casă privată medie din Brent – în creștere cu o cincime față de februarie 2023, când era de 1.520 de lire sterline. Aceasta este o creștere procentuală mai mare decât a înregistrat-o orice altă autoritate locală din toată Marea Britanie în aceeași perioadă. Înseamnă că chiria medie privată din cartier reprezintă acum 60% din salariul mediu cu normă întreagă înainte de impozitare al unei persoane care locuiește în zonă.

Chiriile din Brent au explodat

Daniela Popescu: „Este foarte greu”

Daniela Popescu, în vârstă de 24 de ani, închiriază de pe piața privată alături de copiii ei în ultimii trei ani. Ea este „foarte surprinsă” că Brent a înregistrat cele mai mari creșteri, dar ea însăși caută să se mute din cartier, deoarece prețurile din Brent sunt „pur și simplu nebunești”.

Chiriile din Brent au explodat – Daniela a declarat pentru LDRS: „Proprietarul a crescut prețul pentru mine în urmă cu șase luni de la 1.300 de lire sterline, iar acum plătesc 1.550 de lire sterline pe lună pentru un apartament mic cu două dormitoare. Cred că vor să mărească din nou luna viitoare. Nu mi-au spus încă, dar în fiecare mai prețul a crescut, așa că mă aștept la o sumă de 300 de lire sterline în plus.”

Daniela își majorează veniturile cu Universal Credit pentru a rămâne pe linia de plutire, dar simte că chiriașii din Brent nu beneficiază de un raport bun calitate-preț. Ea subliniază alte creșteri ale cheltuielilor, precum și chiriei, inclusiv facturile la energie și îngrijirea copiilor, ceea ce a lăsat familia „într-adevăr chinuită”.

Ea a spus: „Are un impact imens asupra vieții mele. Nu este vorba doar de chirie, au crescut curentul și toate celelalte. Chiar ne luptăm în acest moment. Sunt 400 de lire pe lună pentru electricitate, 125 de lire pentru taxa de consiliu, apoi chiria, mâncare, haine, creșă. Este foarte greu.”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 14 In medie: 4.6]

asigurari plati

Milioane de șoferi din Marea Britanie pot primi despăgubiri: firmele de asigurări au plătit mai puțin daunele

Winchester: șoferul de taxi român, acuzat că a violat o clientă după ce aceasta a adormit, a fost achitat