in

Copil de un an venit din Marea Britanie, cel mai tânăr pacient infectat cu Omicron în România

Copil de un an venit din Marea Britanie, cel mai tânăr pacient infectat cu Omicron în România

Un copil în vârstă de un an care s-a întors cu părinții din Marea Britanie ar putea fi cel mai tânăr pacient din România infectat cu varianta Omicron. El este internat împreună cu mama sa, și ea infectată, la Spitalul de pediatrie din Pitești.

Medicul Tudor Ionescu, managerul Spitalului de Pediatrie din Pitești, a declarat pentru Digi 24 că micuțul este internat de cinci zile, că suferă de insuficiență respiratorie, dar că starea lui este stabilă.

În prezent se așteaptă rezultatele secvențierii în cazul lui, mai ales că acesta s-a întors recent împreună cu părinții din Marea Britanie. Și mama copilului este internată, infectată și nevaccinată. Până în prezent, pe teritoriul României au fost confirmate 38 cazuri cu varianta OMICRON a virusului SARS-Cov-2. Cel mai tânăr pacient infectat cu tulpina Omicron este un copil în vârstă de 14 ani.

Două persoane venite din Marea Britanie în România, infectate cu Omicron

Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 28 decembrie 2021, ora 10.00, într-un interval de 24 de ore, au fost înregistrate 1.144 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2, dintre care 57 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

Este cel mai mare număr de infectări din 8 decembrie 2021, când au fost 1279 de cazuri.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 2.418. Dintre acestea, 393 sunt internate la ATI. Dintre cei 393 de pacienți internați la ATI, 34 au certificat care atestă vaccinarea.

Cercetător britanic: Varianta Omicron „nu cauzează aceeași boală” precum celelalte tulpini

Numărul infectărilor COVID în România a trecut din nou de 1.000 și s-a dublat față de ziua precedentă, scrie România TV.

Din totalul pacienților internați, 54 sunt minori, 47 fiind internați în secții și 7 la ATI.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

spargeri case Londra

Londra, paradisul spărgătorilor: care sunt cartierele unde se sparg cele mai multe case

unde ar emigra Ion Tiriac

În ce țară ar emigra Ion Țiriac: ”M-aș muta acolo dacă aș avea 30 de ani!”