in

Coronavirusul, mult mai contagios decât o gripă normală. Un infectat ar putea contamina alți 59.000 de oameni

Un specialist în ATI (anestezie și terapie intensivă) a descris cum o singură persoană infectată cu noul coronavirus ar putea infecta până la 59.000 de oameni.

Potrivit acestuia, citat de Daily Mail, virusul este de aproape trei ori mai infecțios decât gripa

Dr. Hugh Montgomery, profesor ATI la Universitatea din Londra, a explicat cum virusul poate fi transmis de la un singur om la mii de alte persoane, cerându-le în același timp britanicilor să asculte sfaturile de distanțare socială.

„Dacă mă îmbolnăvesc de gripă normală, pot infecta cam 1,3 sau 1,4 persoane – dacă ar exista astfel de împărțire”, a transmis Montgomery.

CORONAVIRUS: ÎNCĂ 86 DE MORȚI ÎN MAREA BRITANIE. 21 de oameni au decedat într-un singur spital din Londra

Criza coronavirus în UK. Ce se întâmplă cu șantierele din Londra în timpul măsurilor luate de guvernul britanic: „Avem familii și copii acasă”

„Dacă acele 1,3 sau 1,4 persoane transmit la rândul lor boala, la a 10-a transmitere, am infectat cam 14 oameni cu gripă”, a mai spus doctorul.

Hugh Montgomery a continuat, spunând că noul coronavirus este mult mai infecțios decât gripa comună, iar o persoană ar putea să infecteze alți 59.000 de oameni, în aceleași circumstanțe.

 „Acest coronavirus este foarte, foarte infecțios, așa că fiecare persoană îl transmite altor trei”, a mai spus expertul.

„Nu fiți atât de iresponsabili încât să credeți că nu vă deranjează să prindeți gripa, amintiți-vă că nu este doar despre dumneavoastră, este despre toți ceilalți”, a încheiat Montgomery. 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

CORONAVIRUS: ÎNCĂ 86 DE MORȚI ÎN MAREA BRITANIE. 21 de oameni au decedat într-un singur spital din Londra

O asistentă de 34 de ani s-a sinucis după ce a fost infectată cu coronavirus. Era îngrijorată că îi va infecta pe alții