in

O criză după alta în Marea Britanie. Nu mai sunt șoferi de autobuz

criză șoferi autobuz

Creșterea salariilor pentru șoferii de camion atrage personalul din rețelele de transport public, lucru care ar putea duce, în curând, la o adevărată criză de șoferi de autobuz.

Șoferii de autobuz pot câștiga în medie 32.500 de lire sterline pe an, însă acum pot lua până la 78.000 de lire sterline dacă se angajează ca șoferi de camion, scrie Daily Mail.

Operatorii dau vina pe șefii companiilor de transport rutier pentru atragerea conducătorilor auto și au spus că acum este nevoie de 4.000 de noi șoferi de autobuz doar pentru a menține transportul public în mișcare.

Șoferii de autobuz sunt vizați în procesul de recrutare

Ca rezultat, există acum o lipsă de șoferi pentru transportul public în toată țara, zonele din Scoția, nord-estul Angliei, Bristol și sudul Gloucestershire fiind cele mai afectate.

În Scoția, unele servicii au fost reduse de la o jumătate de oră, la o oră, în acest moment fiind cu 17% mai puțini șoferi decât este nevoie pentru a efectua un serviciu complet în regiune. În West Yorkshire sunt cu 10% mai puțini decât forța de muncă necesară.

Criza combustibilului în UK: Doar 27 de șoferi din UE au aplicat pentru vize de muncă

Confederația pentru transportul public a declarat că nu poate crește salariile șoferilor la nivelul celor de pe vehiculele grele, deoarece ar însemna creșterea tarifelor pentru pasageri.

„Are un impact în toată țara”, a spus un purtător de cuvânt.

„Nu avem flexibilitatea industriei de transport rutier, care face parte dintr-un lanț lung de livrare în care costul poate fi repartizat”, a mai spus acesta.

Potrivit Biroului Național de Statistică, una din șase persoane nu a putut cumpăra produse alimentare esențiale în ultimele două săptămâni, din cauza crizei.

Fermierii au fost deja obligați să verse zeci de mii de litri de lapte din cauză că nu a putut fi colectat.

Un fermier din centrul Angliei, care a cerut să nu fie numit, a declarat că a fost forțat să arunce 40.000 de litri de lapte, în ultimele două luni, după ce nimeni nu a venit să-l colecteze.


…O criză după alta în Marea Britanie, nu mai sunt șoferi de autobuz…

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 2]

violator român extrădat Anglia

Un violator român fi extrădat din Anglia și nu va mai avea voie să se întoarcă

fermieri Anglia lapte

ȘOCANT! Fermieri din Anglia, nevoiți să arunce zeci de mii de litri de lapte. Nu are cine să îl colecteze