in

ȘOCANT! Fermieri din Anglia, nevoiți să arunce zeci de mii de litri de lapte. Nu are cine să îl colecteze

fermieri Anglia lapte

Fermieri din Anglia au fost deja obligați să arunce zeci de mii de litri de lapte după ce acesta nu a putut fi colectat din cauza lipsei de șoferi de camioane.

Fermierii se tem că acesta este doar „vârful aisbergului” și că mai multe produse ar putea avea aceeași soartă înaintea Crăciunului.

Un fermier din centrul Angliei a declarat că a fost forțat să arunce 40.000 de litri de lapte în ultimele două luni, după ce nimeni nu s-a prezentat pentru a-l colecta, din cauza deficitului fără precedent de șoferi de camioane, scrie Daily Mail.

Având în vedere că mulți fermieri nu obțin profit de pe urma laptelui, orice astfel de mici lovituri se resimt foarte repede, au avertizat experții. Cu toate acestea, liderii din industrie nu sunt îngrijorați de lipsa laptelui și îndeamnă consumatorii să nu cumpere din panică.

El a adăugat că a fost nevoit să distrugă patru încărcături de lapte de la începutul lunii august și anterior a trebuit să o facă doar de două sau trei ori în 45 de ani, din cauza vremii nefavorabile.

Situația se va înrăutăți la iarnă

„Cred că situația se va înrăutăți în timpul iernii, dacă este zăpadă, șoferii vor rula mai încet, iar asta va avea un impact și mai mare”, a declarat un alt fermier.

Royal Association of British Dairy Farmers a declarat că nu se cunoaște numărul exact al fermierilor care trebuie să-și arunce laptele, dar se pare că este vorba doar de un număr mic de oameni afectați.

Marea Britanie angajează șoferi pe cisterne petroliere din UE. Cum puteți aplica

Președintele Peter Alvis a declarat: „Deficitul de șoferi are un impact asupra sectorului produselor lactate, ceea ce a dus la un număr mic de fermieri care trebuie să-și arunce producția. Este greu să indicăm numărul exact al fermierilor afectați, dar în acest moment credem că este vorba doar despre câțiva producători. Monitorizăm situația și, în cazul în care fermierii se confruntă cu probleme, îi îndemnăm să ia legătura cu noi.”

„Acestea fiind spuse, laptele și produsele lactate ajung în continuare la rafturile supermarketurilor, deci este important ca consumatorii să continue să cumpere în mod normal pentru a evita orice situație observată la începutul pandemiei atunci când s-a cumpărat în stare de panică”, a ținut să menționeze acesta.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

criză șoferi autobuz

O criză după alta în Marea Britanie. Nu mai sunt șoferi de autobuz

șofer român Londra

Șofer român de cisternă în Londra: „Doar vreo 20 de benzinării din UK au rămas fără combustibil”