in

Șofer român de cisternă în Londra: „Doar vreo 20 de benzinării din UK au rămas fără combustibil”

șofer român Londra

Un șofer român pe o cisternă de combustibil din Londra spune că în Marea Britanie a fost doar „o așa-zisă criză” a combustibilului, pe fondul unei crize de personal.

Cătălin, în vârstă de 35 de ani, care lucrează pe o cisternă de combustibil în Dartford, estul Londrei, a declarat pentru Hot News că nu există șoferi și oameni calificați care să distribuie produsele petroliere.

„Încet, încet au început să mai crească salariile, dar asta vine pe un fond și de creștere a prețurilor”, a declarat acesta.

„Da, au fost probleme de benzină în țară, dar asta pentru că unele benzinării, vreo 20, în tot UK-ul, au rămas fără combustibil, din cauza lipsei de șoferi. Oamenii s-au panicat, iar toată treaba a avut efectul unui bulgăre de zăpadă”, a adăugat Cătălin.

Șoferul român este de părere că „așa-zisa criză a combustibilului” este de fapt o criză a firmelor care nu vor să plătească mai mult șoferii.

„Un minim de 25 de lire pe oră ar fi echitabil”, spune șoferul român din Londra

„Nouă ni s-a mărit salariul de la 18.77 lire pe oră la 20.08 lire pe oră, în condițiile în care inflația este de 2%”, completează tânărul. Cătălin spune că firmele de transport nu plătesc cât ar trebui pentru că oamenii s-au învățat să lucreze pe bani puțini. Mai mult, legea britanică a schimbat mai multe reglementări fiscale, iar șoferii nu au mai putut lucra în regim de PFA, cum se întâmplă în România, iar asta i-a determinat să plece. Un minim de 25 de lire pe oră ar fi echitabil. Suntem plătiți aproape ca cei care livrează salată în magazine. Încet, încet au început să mai crească salariile, dar asta vine pe un fond și de creștere a prețurilor”, mai spune el.

Șofer român întors acasă din Marea Britanie: „E sclavie modernă… Ne tratează ca și cum am fi cei mai proști”

„De muncă se găsește foarte ușor, dar problema este că nu vor veni muncitori noi, deoarece nu este rentabil să lucreze pe 9, 10, 11, 12 lire pe oră, pe o perioadă determinată. În urma Brexit, ei vor trebui să aplice pentru viză, iar asta se obține pentru o anumită perioadă de timp. Iar ca prețurile în magazine să rămână jos, este nevoie de forță de muncă oarecum ieftină, ceea ce nu este ușor de găsit”, explică el.

Plus de asta, susține Cătălin, economia britanică se baza oarecum pe forța de muncă din Europa de Est, deoarece britanicii nu vor job-urile grele, ci preferă să ia ajutoare sociale.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 17 In medie: 4.2]

fermieri Anglia lapte

ȘOCANT! Fermieri din Anglia, nevoiți să arunce zeci de mii de litri de lapte. Nu are cine să îl colecteze

Cresc prețurile la cafea și la fasole, în Marea Britanie. Din ce în ce mai multe supermarketuri au rafturi goale