in

Culturi agricole compromise în Marea Britanie, cum încearcă supermarketurile să îi ajute pe fermieri

Culturi agricole compromise în Marea Britanie. Supermarketurile sunt de acord să accepte conopida, varza, varza de Bruxelles și prazul mai mici decât de obicei, în timp ce fermierii se luptă să facă față vremii nefavorabile și inundațiilor din Marea Britanie.
Măsura de a menține produsele proaspete britanice pe rafturi vine după ploile abundente și inundațiile ulterioare, care au început la sfârșitul toamnei și au continuat de Crăciun și de anul nou, afectând producătorii în principal în Lincolnshire, East Anglia, Cornwall și Scoția.
>>> Citiți și: Speranța de viață din Marea Britanie scade la cel mai mic nivel din ultimii zece ani

Culturi agricole compromise în Marea Britanie

Vremea nefavorabilă și costurile mai mari ale îngrășămintelor, energiei și forței de muncă au contribuit la creșterea prețurilor și la aprovizionarea redusă a multor legume din Marea Britanie. Prețul morcovilor și al varza de Bruxelles a crescut cu peste 150% față de anul trecut, iar cel al cartofilor cu 45% înainte ca supermarketurile să introducă reduceri speciale de Crăciun.

Fermierii au prezis că ar putea exista penurii în primăvară, după ce câmpurile au fost inundate, iar costul încălzirii serelor a făcut ca mulți cultivatori să amâne plantarea. Se așteaptă ca recolta de cartofi din Marea Britanie să atingă cel mai scăzut nivel din istorie, de 4,1 milioane de tone.
>>> Citiți și: Războiul prețurilor ipotecare se intensifică în Marea Britanie, 30 de creditori reduc costurile împrumuturilor

Inclusiv roșiile, castraveții, ardeii și vinetele sunt afectate

Aprovizionarea culturilor de salată, inclusiv roșiile, castraveții, ardeii și vinetele, ar putea fi, de asemenea, afectată, deoarece cultivatorii britanici au declarat că au amânat plantarea deoarece supermarketurile nu acoperă costul ridicat al energiei.

“Vremea rece înseamnă să arzi mai mult gaz, iar nivelurile scăzute de lumină înseamnă că plantele cresc mai încet. Prețul pe care îl primim nu este încă suficient pentru a planta mai devreme”, a declarat Lee Stiles, secretarul Asociației cultivatorilor din Lea Valley, o zonă cunoscută drept “bolul de salată” al Londrei.

Anul trecut, supermarketurile au fost nevoite să raționalizeze unele ingrediente pentru salate pe fondul golurilor de pe rafturi, deoarece culturile cultivate în sere din Marea Britanie și din Olanda au fost deficitare, iar culturile spaniole au fost afectate de secetă.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Speranța de viata uk

Speranța de viață din Marea Britanie scade la cel mai mic nivel din ultimii zece ani

Cel mai ieftin supermarket din Marea Britanie în 2023. Puteți economisi 20 de lire sterline la achiziții mici