in

Speranța de viață din Marea Britanie scade la cel mai mic nivel din ultimii zece ani

Speranța de viață în Marea Britanie a scăzut la cel mai mic nivel din ultimul deceniu, în principal din cauza impactului pandemiei de coronavirus, arată datele. Băieții născuți între 2020 și 2022 se pot aștepta să trăiască până la 78,6 ani, o scădere de 38 de săptămâni în comparație cu aceeași măsură între 2017 și 2019. În cazul fetelor, speranța pentru aceeași perioadă a fost de 82,6 ani, după ce a scăzut, de asemenea, cu 23 de săptămâni în comparație cu 2017 și 2019.
>>> Citiți și: Supraveghere totală în Marea Britanie, poliția va folosi fotografiile de pe permisele de conducere pentru recunoașterea facială

Speranța de viață din Marea Britanie scade la cel mai mic nivel

Această scădere a speranței de viață înseamnă că aceasta a coborât la nivelurile înregistrate cu un deceniu mai devreme, între 2010 și 2012, când băieții se puteau aștepta să trăiască 78,7 ani, iar fetele 82,57 ani, scrie The Guardian.

Oficiul Național de Statistică a precizat că această scădere se datorează în primul rând impactului pandemiei, unde numărul de decese în exces a crescut brusc.

Pamela Cobb, de la ONS, a declarat: “După un deceniu de încetinire a îmbunătățirii speranței de viață, am văzut acum că speranța de viață a scăzut atât pentru bărbați, cât și pentru femei. Această scădere a fost determinată în principal de pandemia de coronavirus, care a dus la o creștere a mortalității în 2020 și 2021.”
>>> Citiți și: Ryanair, Wizz Air, Jet2, easyJet și TUI. Lista articolelor interzise în bagajul de mână în 2024

Ea a adăugat că, deși cifrele privind speranța de viață au scăzut, acest lucru nu înseamnă neapărat că un copil născut după pandemie va trăi o viață mai scurtă, din cauza modificării ratelor de mortalitate în timpul vieții lor.

Veena Raleigh, cercetător senior la The King’s Fund, a declarat că datele sunt îngrijorătoare și “pun în evidență impactul pe care pandemia l-a avut asupra speranței de viață în Marea Britanie”.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 2 In medie: 4]

uk inundatii

Peste 200 de avertizări de inundații în Marea Britanie, apoi ”condiții de îngheț săptămâna viitoare”

Culturi agricole compromise în Marea Britanie

Culturi agricole compromise în Marea Britanie, cum încearcă supermarketurile să îi ajute pe fermieri