in

Războiul prețurilor ipotecare se intensifică în Marea Britanie, 30 de creditori reduc costurile împrumuturilor

Războiul prețurilor ipotecare se intensifică în Marea Britanie, 30 de creditori reduc costurile împrumuturilor. Costurile împrumuturilor ipotecare scad deoarece analiștii de pe piață se așteaptă ca Banca Angliei să înceapă în sfârșit să reducă rata de bază, care este în prezent la 5,25%.
Războiul prețurilor la creditele ipotecare se încinge, peste 30 de creditori anunțând reduceri ale costurilor de împrumut de la începutul noului an.
>>> Citiți și: Ryanair, Wizz Air, Jet2, easyJet și TUI. Lista articolelor interzise în bagajul de mână în 2024

Războiul prețurilor ipotecare se intensifică în Marea Britanie

Barclays și Santander sunt cele mai recente nume de renume care au confirmat reducerile la produsele lor de împrumut pentru locuințe. Barclays aplică reduceri de până la 0,5 puncte procentuale începând de mâine la ofertele fixe pe doi ani, în timp ce Santander reduce creditele ipotecare cu rată fixă cu până la 0,82 puncte procentuale pentru clienții noi.

Aceasta vine după ce Halifax și HSBC au anunțat reduceri de rate săptămâna trecută. Halifax a redus dobânda la o afacere fixă pe doi ani cu până la 0,83 puncte procentuale, în timp ce gama sa de transfer de produse a avut rate reduse cu 0,92 puncte procentuale.

HSBC a redus ratele la gama sa de credite ipotecare rezidențiale cu până la 1 punct procentual. Moneyfacts spune că rata medie a unui credit ipotecar rezidențial fix pe doi ani este astăzi de 5,76%, în timp ce rata este de 5,37% pentru un credit fix pe cinci ani. Dar unii creditori oferă acum rate sub 4% pentru prima dată în mai mult de șase luni.
>>> Citește și: Supraveghere totală în Marea Britanie, poliția va folosi fotografiile de pe permisele de conducere pentru recunoașterea facială

Se așteaptă ca Banca Angliei să reducă rata de bază

Însă liderul actual al pieței este Co-op Bank, unde clienții vor putea obține rate fixe pe doi ani începând de la 3,84% și rate fixe pe cinci ani începând de la 3,74%. Costurile împrumuturilor ipotecare scad deoarece analiștii de pe piață se așteaptă ca Banca Angliei să înceapă în sfârșit să reducă rata de bază în acest an. Rata de bază se situează la 5,25% și a fost menținută la acest nivel în ultimele trei ședințe ale Comitetului de politică monetară.

Aproximativ 1,6 milioane de contracte de credit ipotecar cu rată fixă urmează să expire în 2024, ceea ce înseamnă că aceste gospodării se confruntă cu costuri lunare mai mari în comparație cu ceea ce plătesc acum. Dacă urmează să faceți o nouă ipotecă, în mod normal puteți bloca o nouă ofertă cu până la șase luni înainte de expirarea celei actuale.

Cele mai mici rate ipotecare în acest moment

Acestea sunt cele mai mici rate, dar s-ar putea să nu fie cele mai ieftine în general, dacă se iau în considerare comisioanele și durata de timp de plată a dobânzii.

Co-op Bank – 3,84%.
HSBC – 3,91%.
First Direct – 3,99%
MPowered Mortgage – 4,13%.
Bank of Ireland UK – 4,19%

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 10 In medie: 4]

Supraveghere totală în Marea Britanie, poliția va folosi fotografiile de pe permisele de conducere pentru recunoașterea facială

uk inundatii

Peste 200 de avertizări de inundații în Marea Britanie, apoi ”condiții de îngheț săptămâna viitoare”