in

Dezastru în turism în Marea Britanie. Mai puțini vizitatori în 2021 decât în 2020

Dezastru în turism în Marea Britanie. Mai puțini vizitatori în 2021 decât în 2020

Marea Britanie se confruntă cu un adevărat dezastru în turism, din cauza pandemiei, dar mai ales din cauza Brexit.

Consiliul Național de Turism Visit Britain a estimat că numărul de vizitatori din 2021 va fi mai mic chiar și decât în 2020, când restricțiile de călătorie au fost la cel mai înalt nivel, potrivit CNN.

Numărul de vizitatori în Marea Britanie s-a prăbușit de la 40,9 milioane, în 2019, la 11,1 milioane în 2020 – o scădere de 73%.

În 2021 situație pare să fie și mai rea, sectorul turismului anunțând până acum doar 7,4 milioane de vizitatori, preconizați înainte de sfârșitul anului. Asta înseamnă o scădere cu 82% față de 2019.

Cu toate că și alte țări au avut probleme în turism din cauza pandemiei, cifrele Marea Britanie arată că turiștii nu revin la fel ca în țările vecine, unde numărul de vizitatori crește pe măsură ce restricțiile se relaxează.

Deși Marea Britanie a fost prima țară din Europa care a demarat programul de vaccinare, în ultimele luni a rămas în urmă. Doar puțin sub 69% dintre britanici au fost vaccinați, potrivit Universității Johns Hopkins. Portugalia, pe de altă parte, se află la o rată de vaccinare de 87%.

Britanicii ar vrea din nou în UE: „Magazinele goale alimentează deziluzia față de Brexit”

Și, în timp ce multe alte țări, precum Franța, Spania sau Italia, cu un număr mare de turiști, au continuat să impună obligativitatea purtării măștilor, Marea Britanie a renunțat la orice restricții.

Înainte de pandemie, Brexit-ul a fost cel care a îngrijorat industria turismului din Regatul Unit.
Ieșirea Marii Britanii din UE urma să provoace întotdeauna tulburări în industria turismului – nu în ultimul rând pentru că europenii sunt a doua cea mai valoroasă piață pentru turismul receptor, după americani, scrie Aleph News.

Dar, de la 1 octombrie, cetățenii UE nu au mai putut călători în Regatul Unit cu ajutorul cărții de identitate, ci doar cu pașaportul.

„Acest lucru este extrem de important”, spune Tom Jenkins, care precizează că aproximativ trei sferturi dintre europeni nu au pașapoarte, deoarece pot călători în Europa cu ajutorul cărții de identitate.


…Dezastru în turism în Marea Britanie. Mai puțini vizitatori în 2021 decât în 2020…

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]

atac terorist

Atac terorist în Anglia. Un taxi a explodat în fața unui spital. Trei persoane arestate

Fără permis, la 19 ani provoacă un cumplit accident în Anglia și fuge în România. Extrădat și condamnat

Fără permis, la 19 ani provoacă un cumplit accident în Anglia și fuge în România. Extrădat și condamnat