in

Atac terorist în Anglia. Un taxi a explodat în fața unui spital. Trei persoane arestate

atac terorist

Poliția antiteroristă a confirmat arestarea a trei bărbați după explozia unui taxi, în fața Spitalului de Femei din Liverpool, considerată atac terorist, care a provocat moartea unui pasager și rănirea șoferului.

Vehiculul a explodat în fața spitalului, duminică, 14 noiembrie,  la ora 11 dimineața, arată The Telegraph. Martorii au raportat că au auzit o bubuitură puternică după care au văzut un taxi în flăcări, în parcare.

Flăcările au cuprins mașina la ora 10.59, chiar într-o zi foarte importantă pentru Marea Britanie, Duminica Comemorării celor căzuți în Primul Război Mondial.

Spitalul de femei din Liverpool se află la mai puțin de 2 km distanță de Catedrala din Liverpool, unde personalul militar și veteranii se alăturaseră demnitarilor din oraș pentru un serviciul religios prilejuit de această zi importantă.

Trei bărbați – în vârstă de 29, 26 și 21 de ani – au fost reținuți în zona Kensington a orașului Liverpool și arestați în temeiul Legii privind terorismul, în legătură cu incidentul, a transmis poliția.

Mașina a explodat înainte de a se opri

O sursă a spus pentru publicația amintită că mașina a explodat înainte de a se opri complet, în fața spitalului.


Un martor care a văzut explozia a declarat: „A fost o explozie mare care a aruncat în aer toate geamurile și a zburat în aer parbrizul. Din mașină a ieșit fum alb. Este extraordinar că șoferul a reușit să supraviețuiască”.

BREAKING NEWS! Atac armat la o benzinărie din Bristol. Un bărbat a luat ostatici

O teorie explorată de poliție cu privire la acest atac terorist este că detonatorul a explodat, dar încărcarea principală nu, ceea ce ar fi dus la o tragedie mai mare.

O strângere de fonduri a fost inițiată pentru a strânge bani pentru șoferul de taxi supraviețuitor.

Există informații neconfirmate că șoferul de taxi ar fi intrat în parcarea spitalului după ce a devenit suspicios în privința pasagerului său, dar a fost rănit când un dispozitivul a fost detonat.

De asemenea, este posibil ca șoferul să fi vrut să fugă din autovehicul și să-l încuie pe suspect înăuntru pentru a preveni alte vătămări.

Ce spune Poliția Antiteroristă

Ofițerii din Merseyside au efectuat trei arestări, după o explozie a unei mașini în fața Spitalului de Femei din Liverpool.

Bărbații – în vârstă de 29, 26 și 21 de ani – au fost reținuți în zona Kensington a orașului și arestați în temeiul Legii privind terorismul, în legătură cu incidentul care a avut loc cu puțin înainte de ora 11:00 (duminică, 14 noiembrie).

Pasagerul mașinii – un bărbat – a fost declarat decedat la fața locului și nu a fost încă identificat oficial.

Șoferul – tot bărbat – a fost rănit la fața locului și rămâne în stare stabilă la spital.

Detectivii de la Poliția Antiterorism Nord-Vest continuă să investigheze cauza exploziei și lucrează îndeaproape cu colegii de la Poliția Merseyside, pe măsură ce ancheta merge mai departe.

Marea Britanie se confruntă cu ”pericolul imediat” de atac terorist: ”Există posibilitatea unui atac în stilul celui din 11 septembrie”

Primarul orașului Liverpool, Joanne Anderson, a emis o declarație după explozie.

„Incidentul tragic de azi dimineață de la Spitalul de Femei din Liverpool a provocat, în mod înțeles, o mare îngrijorare. Având în vedere că ancheta poliției este în desfășurare, trebuie să ne abținem de la speculații pentru a putea stabili faptele.”

„Serviciile de urgență au fost extraordinare în gestionarea acestui incident și le mulțumesc. Timpul de răspuns la fața locului a fost fantastic de rapid, iar incendiul a fost stins în câteva minute, asigurându-se că orice alte daune aduse proprietăților sau persoanelor fizice au fost controlate.”

„Pentru cei care au programări la spital în următoarele 24 de ore, vă rugăm să nu veniți până când nu sunteți contactat de personal și instruiți să faceți acest lucru. Este extrem de important ca toată lumea să rămână calmă.”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Brexit

Britanicii ar vrea din nou în UE: „Magazinele goale alimentează deziluzia față de Brexit”

Dezastru în turism în Marea Britanie. Mai puțini vizitatori în 2021 decât în 2020

Dezastru în turism în Marea Britanie. Mai puțini vizitatori în 2021 decât în 2020