in

Dezastru pentru milioane de britanici cu credite ipotecare, costurile anuale cresc cu 1.800 de lire sterline pe an

Dezastru pentru milioane de britanici cu credite ipotecare. Proprietarii de locuințe se confruntă cu o creștere de 19 miliarde de lire sterline a costurilor ipotecare, deoarece milioane de contracte cu rată fixă expiră, iar debitorii sunt nevoiți să își renegocieze împrumuturile pentru locuințe după cea mai dură rundă de creșteri ale ratelor dobânzii din ultimele decenii.
>>> Citește și: Avertisment pentru șoferi: amendă de 80 GBP dacă dezghețați parbrizul cu această metodă cunoscută

Dezastru pentru milioane de britanici cu credite ipotecare

În pofida unui război al prețurilor între creditori care a dus la reducerea costurilor de reîmprumut în ultimele zile, economiștii de la banca de investiții americană Goldman Sachs au declarat că multe gospodării din Marea Britanie vor înregistra în continuare un salt spectaculos al ratelor de rambursare în comparație cu contractele pe care le părăsesc, scrie The Guardian.

În ceea ce a fost descris ca o bombă cu ceas a ipotecilor conservatoare de către criticii lui Rishi Sunak, se așteaptă ca până la 1,5 milioane de gospodării să ajungă la sfârșitul contractelor mai ieftine în 2024 – cu o creștere a costurilor anuale cu locuința de aproximativ 1.800 de lire sterline pentru o familie tipică, potrivit thinktank-ului Resolution Foundation.

Pe măsură ce acordurile cu rată fixă expiră și gospodăriile absorb cea mai mare lovitură dată finanțelor lor în perioada postbelică, inflația și creșterile de taxe reducând puterea de cumpărare, debitorii recurg la o serie de măsuri pentru a face față costurilor crescute, de la închirierea camerelor din casele lor până la retragerea anticipată a pensiilor și chiar amânarea de a avea copii.
>>> Citiți și: Ryanair, Wizz Air, Jet2, easyJet și TUI. Lista articolelor interzise în bagajul de mână în 2024

Intervine guvernul?

În condițiile în care guvernul se află sub presiune înainte de alegerile generale așteptate în a doua jumătate a anului, liberal-democrații au avertizat că 2024 va fi “anul mijlocului stors”.

Miniștrii vor încerca să susțină sâmbătă că guvernul ușurează povara asupra gospodăriilor, grăbindu-se cu o reducere de 10 miliarde de lire sterline a asigurărilor naționale. Reducerea nu va contribui prea mult la compensarea unei înghețări mult mai mari, de șase ani, a pragurilor de impozitare a veniturilor, însă, în condițiile în care impozitul ca pondere în economie va atinge cel mai ridicat nivel de după cel de-al doilea război mondial.

Presiunea ar trebui să înceapă să scadă în primăvară, fiind de așteptat ca Banca Angliei să reducă ratele dobânzilor la sub 4% până la sfârșitul anului, de la nivelul actual de 5,25%.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 4 In medie: 4.8]

Amendă pentru metoda de dezghețare a parbrizului

Avertisment pentru șoferi: amendă de 80 GBP dacă dezghețați parbrizul cu această metodă cunoscută

Supraveghere totală în Marea Britanie, poliția va folosi fotografiile de pe permisele de conducere pentru recunoașterea facială