in

Avertisment pentru șoferi: amendă de 80 GBP dacă dezghețați parbrizul cu această metodă cunoscută

Avertisment pentru șoferi: amendă de 80 GBP pentru utilizarea metodei populare de dezghețare a parbrizului. Diminețile de iarnă sunt o perioadă de provocări suplimentare pentru mulți șoferi, iar una dintre ele este necesitatea de a dezgheța geamurile mașinii. Deși există multe modalități simple de a scăpa de gheață, o metodă cunoscută poate duce la o amendă de 80 de lire sterline.

Ryanair, Wizz Air, Jet2, easyJet și TUI. Lista articolelor interzise în bagajul de mână în 2024

Când temperaturile scad sub punctul de îngheț și geamurile mașinii sunt acoperite cu un strat de gheață, mulți șoferi aleg să lase motorul pornit pentru a încălzi vehiculul mai repede și pentru a îndepărta gheața. Deși această soluție pare eficientă, este și în contradicție cu prevederile regulii 123 din Codul rutier. Conform acestor reglementări, nu trebuie să lăsați vehiculul parcat cu motorul pornit dacă mașina staționează pe un drum public.

Milioane de șoferi riscă amenzi de 50 de lire sterline pentru aceste greșeli obișnuite în sensul giratoriu

Amendă pentru metoda de dezghețare a parbrizului

„În general, dacă vehiculul este staționat și este probabil să rămână staționar mai mult de câteva minute, frâna de parcare ar trebui aplicată și motorul oprit pentru a reduce emisiile și zgomotul. Cu toate acestea, este permisă lăsarea motorului pornit dacă vehiculul este staționat în trafic sau în scopul diagnosticării defecțiunilor.”

Încălcarea acestei reguli este o infracțiune conform secțiunii 42 din Legea privind circulația rutieră din 1988. Șoferii care refuză să-și oprească motorul atunci când sunt rugați să facă acest lucru de către personalul autorizat pot fi amendați cu 20 GBP. Dacă amenda nu este plătită în 28 de zile, suma crește la 40 GBP și apoi la 80 GBP dacă nu este plătită în alte 14 zile.

Amendă consistentă pentru șoferii care beau apă în timp ce conduc, noile reguli din Codul Rutier britanic

În plus, lăsarea motorului în funcțiune în timp ce este parcat are un impact negativ asupra mediului din cauza emisiilor de evacuare, care includ, printre altele, monoxid de carbon, dioxid de azot și hidrocarburi. Prin urmare, cea mai bună practică este să opriți motorul dacă vă așteptați să fiți parcat pentru o perioadă lungă de timp, scrie The Mirror.

Alte metode de dezghețare

De asemenea, merită amintite și alte metode de dezghețare care pot fi dăunătoare pentru mașină sau periculoase pentru șofer, cum ar fi utilizarea unui card de credit, CD sau racletă metalică (poate zgâria parbrizul), turnarea apei fierbinți (poate crăpa parbrizul) sau folosirea unui uscător de păr portabil (risc de electrocutare). În schimb, experții recomandă să vă treziți cu cel puțin 10 minute mai devreme pentru a vă pregăti mașina, folosind o racletă din plastic sau un degivrator de parbriz și să planificați rute care să favorizeze drumurile principale care sunt mai probabil să fi fost curățate.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]

Poți solicita acum un ajutor de 150 de lire sterline

Poți solicita acum un ajutor de 150 de lire sterline – dar va trebui să fii rapid

britanici cu credite ipotecare

Dezastru pentru milioane de britanici cu credite ipotecare, costurile anuale cresc cu 1.800 de lire sterline pe an