in

Diaspora nu va avea mai mulți parlamentari. Comisia pentru codul electoral a respins propunerea PNL

Comisia pentru elaborarea modificărilor la legile electorale a respins marţi, 2 iunie, un amendament la proiectul privind legea alegerilor parlamentare, iniţiat de PNL, prin care se propunea dublarea numărului de parlamentari pentru Diaspora.Amendamentul a fost propus de deputatul PNL Victor Paul Dobre şi prevede ca în circumscripţia 43 diaspora să fie 8 mandate de deputaţi şi 4 mandate de senatori. Amendamentul a înregistrat opt voturi “împotrivă” şi şase voturi “pentru”.

Proiectul legii privind alegerile parlamentare urmează să fie dezbătut astăzi în plenul Senatului.

Au apărut și primele reacții din partea partidelor românești care susțineau mărirea numărului de parlamentari în Diaspora.

Marius Dobrescu, purtător de cuvânt al PSRo:

”Încă o dată Victor Ponta a demonstrat că nu dă “doi bani” pe votul românilor din Diaspora. O propunere de majorare a numărului de parlamentari care să reprezinte interesele Diasporei românești în Parlament a fost respinsă de membrii Comisiei de Cod Electoral. Prin acest vot, demagogia de care dă dovadă Victor Ponta a fost validată de parlamentarii puterii. Deputații și senatorii PSRO vor susține în continuare triplarea numărului de parlamentari care să reprezinte voința Diasporei în viitorul Parlament.

Prin acestă măsură politică, prezentată și în programul politic al partidului, considerăm că vocea Diasporei va fi mult mai intens susținută în raport cu instituțiile Statului român. Nu în ultimul rând suntem singurul partid care a susținut încă de la început în programul politic introducerea votului prin corespondență ca măsură care să asigure fără discriminare, dreptul la vot al tuturor românilor din Diaspora.”


Liberalii vor să dărâme Guvernul Ponta cu votul diasporei. Vor depune moțiune de cenzură în 5 iunie

Ponta, acuzații din diaspora: „încercați să ne îndepărtați de România”

Trei ani de guvernare Ponta. Ce îi reproșează românii din diaspora?

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Un student român, câștigător al celei mai mari distincții a Universității de Artă Plastică din Derby

Liderul PPE din Parlamentul European avertizează Marea Britanie