in

Discursul Reginei din Parlament, rostit de prințul Charles. 38 de proiecte legislative  ale Guvernului Johnson. Marea Britanie elimină tot ce ține de Uniunea Europeană

Discursul Reginei din Parlament, rostit de prințul Charles

Prințul Charles și-a asumat responsabilitatea de a citi astăzi, 10 mai, Discursul Reginei, în fața Parlamentului Britanic, după ce suverana a anunțat ieri că se retrage de la ceremonie.

Regina a anunțat că are probleme de mobilitate și a fost nevoită să anuleze o serie de evenimente.

Prințul Charles – care nu a preluat tronul mamei sale în Camera Lorzilor, acolo unde se citește discursul – nu a menționat absența reginei în discurs, deși a spus că ea așteaptă cu nerăbdare serbările jubileului de platină.

Cuvintele discursului au fost, de asemenea, schimbate din „guvernul meu” în „guvernul Majestății Sale”, arată Sky News.

Discursul Reginei din acest an include legi privind spionajul, legea drepturilor omului, libertățile Brexit și pedepsirea protestatarilor. Prințul Charles a prezentat, de asemenea, planurile Guvernului pentru un nou organism de reglementare a fotbalului englez.

Guvernul și-a stabilit agenda legislativă pentru noua sesiune parlamentară în Discursul Reginei.

Aceasta conține 38 de acte legislative.

Ordinea publică

Acest proiect de lege se concentrează în principal pe proteste. Se creează o nouă infracțiune împotriva persoanelor care „se blochează” clădiri, obiective sau alte persoane și provoacă perturbări grave ale vieții oamenilor, afacerilor și serviciilor de urgență.

O altă infracțiune se referă la perturbarea infrastructurii cheie, inclusiv a aeroporturilor, căilor ferate și tipografiilor.

De asemenea, va fi ilegală obstrucționarea lucrărilor majore de transport, cum ar fi HS2.

Poliția va avea puteri lărgite de oprire și percheziționare a protestatarilor, iar noile ordine de prevenire a perturbărilor grave vor ajuta, de asemenea, la reprimarea a ceea ce guvernul descrie drept o „minoritate a protestatarilor”.

Securitatea națională în discursul Reginei

Acest proiect de lege va revizui legile actuale privind spionajul, inclusiv Legea secretelor oficiale.

Va fi creată o nouă infracțiune de sabotaj de stat, interferență străină, furt de secrete comerciale și asistența unui serviciu de informații străin.

O nouă schemă de înregistrare a influenței străine în stil american va cere persoanelor să se declare ca lucrând pentru un guvern sau o agenție străină în Regatul Unit.

De asemenea, va împiedica teroriștii condamnați să folosească asistența juridică.

Regulator independent în fotbal

Acest proiect de lege va crea un nou regulator independent al fotbalului englez, în locul FA.

Acesta va proteja sustenabilitatea financiară pe termen lung a cluburilor, în interesul cluburilor și al fanilor.

Regina, înlocuită de prințul Charles pentru prima oară. Suverana Marii Britanii va fi absentă

Autoritatea de reglementare se va asigura, de asemenea, că stewarzii sunt apți să exerseze și să protejeze modificările la logo-uri, branding, truse și embleme pentru a proteja moștenirea cluburilor.

Nivelare și regenerare

Acest proiect de lege va „împuternici liderii locali să-și regenereze zonele”, dându-le primarilor locali și liderilor de consilii puterea de a elibera clădirile goale pentru uz rezidențial.

Transport

Proiectul de lege a transportului va înființa un nou organism, Great British Railways, care să gestioneze rețeaua feroviară.

Potrivit guvernului, acest lucru va „moderniza serviciul și va îmbunătăți fiabilitatea pasagerilor”.

De asemenea, va legaliza vehiculele cu conducere autonomă și operate de la distanță și va sprijini lansarea mai multor puncte de încărcare pentru vehiculele electrice.

Securitate energetică

Aceasta se va „construi pe succesul” summitului COP26 de anul trecut de la Glasgow, cu angajamentul de a se construi până la opt centrale nucleare și de a crește producția de energie eoliană și solară în Marea Britanie.

Legea Media în discursul Reginei

Acest proiect de lege se referă la privatizarea Channel 4 și îi va oferi o „nouă structură corporativă care ar putea fi vândută” – lucru puternic criticat în industria media.

De asemenea, va oferi autorității de reglementare Ofcom puteri mai mari asupra serviciilor video la cerere, cum ar fi Netflix și Amazon Prime.

Proiectul de lege pentru mass-media abrogă, de asemenea, Secțiunea 40 din Crime and Courts Act 2013, care obligă editorii să plătească costuri judiciare în orice caz în care sunt implicați, dacă nu sunt înscriși la autoritatea de reglementare adecvată – indiferent de rezultat.

Libertăți legate de Brexit

Proiectul de lege privind libertățile Brexit va facilita modificarea legislației UE, fără ca aceasta să „implice decenii de dezbateri parlamentare”.

De asemenea, va reduce cu 1 miliard de lire sterline „birocrația împovărătoare a UE pentru afaceri”.

Achiziții

Tot cu privire la Brexit, guvernul dorește să „reia controlul asupra regulilor care guvernează modul în care sunt cheltuiți banii publici”.

Noile aranjamente vor ajuta guvernul să cumpere produse și servicii – cum ar fi EIP și vaccinuri în timpul pandemiei – necesare pentru a „proteja viața, sănătatea și ordinea”.

Proiectul de lege va face, de asemenea, mai ușor pentru întreprinderile mici și mijlocii să liciteze pentru contracte din sectorul public.

Servicii financiare și piețe

Acest proiect de lege va înlocui reglementările financiare ale UE cu una din Regatul Unit, va reforma regulile care reglementează în prezent piețele de capital din Regatul Unit pentru a promova investițiile și se va asigura că oamenii din Marea Britanie „continuă să poată accesa cu ușurință proprii bani”.

De asemenea, va oferi o protecție mai bună pentru cei care investesc în produse financiare împotriva înșelătoriilor.

Proiect de lege a drepturilor

Acest proiect de lege va reforma legislația britanică a drepturilor omului, „reducând dependența” de Curtea Europeană a Drepturilor Omului de la Strasbourg.

Guvernul spune că „va pune capăt abuzului asupra cadrului drepturilor omului și va restabili un oarecare simț în sistemul nostru de justiție”.

Guvernul susține că va ajuta la oprirea deportării infractorilor pe baza drepturilor omului, acordând o mai mare importanță securității și siguranței publicului.

Proiectul de lege va opri, de asemenea, revendicările privind drepturile omului în cazul în care comportamentul unei persoane poate influența instanța, oferindu-le despăgubiri.

Reforma datelor

Reformând modul în care sunt gestionate datele în Regatul Unit după Brexit, proiectul de lege va crea un „regim de clasă mondială a drepturilor asupra datelor”, va moderniza Biroul Comisarului pentru Informații pentru a combate încălcările datelor și va promova „scheme inteligente de date” care ajută cetățenii și micile companiile să preia un control mai bun asupra datelor lor.

Comerțul cu Australia și Noua Zeelandă

Acest proiect de lege va introduce acordurile de liber schimb „de la zero”, deja negociate cu Australia și Noua Zeelandă după Brexit.

Vor fi eliminate taxele la toate exporturile de mărfuri din Regatul Unit către cele două țări, ceea ce va ajuta serviciile financiare din Scoția, distilatorii din Irlanda de Nord, producătorii aerospațiali din West Midlands și afacerile fintech din Țara Galilor, potrivit Guvernului.

Tehnologia genetică în discursul Reginei

Conceput pentru a „încuraja inovația agricolă și științifică” în Anglia, acest proiect de lege va elimina reglementările UE privind plantele și animalele modificate genetic.

Va crea un sistem de reglementare mai simplu pentru acestea, care va ajuta la îndeplinirea ambițiilor planului de mediu pe 25 de ani al guvernului.

Siguranța online

Acest lucru va impune o datorie de grijă companiilor online, cum ar fi Facebook și Twitter, pentru a proteja utilizatorii împotriva conținutului ilegal și dăunător.

Acesta va oferi protecție pentru conținutul democratic și jurnalistic, scutind „editorii de știri recunoscuți” de obligațiile de siguranță ale proiectului de lege.

Și va plasa Ofcom ca autoritate de reglementare a siguranței online, cu amenzi de până la 18 milioane de lire sterline sau 10% din cifra de afaceri globală anuală pentru încălcări grave.

Orice platformă care publică online conținut pornografic trebuie să împiedice accesul copiilor la el, conform noii legi.

Piețe digitale, concurență și consumatori

Aceasta va include noi reguli de concurență pentru „cele mai mari firme digitale” precum Facebook, Twitter și Google, precum și măsuri care „întăresc drepturile consumatorilor și protejează gospodăriile și întreprinderile”.

Infrastructura din Marea Britanie

Acest proiect de lege va înființa o bancă de infrastructură în Regatul Unit, care va contribui la susținerea creșterii economice, păstrând în același timp obiectivele climatice zero.

Școli și învățământ superior

Măsurile educaționale vor include încurajarea școlilor să facă parte din trusturi mai mari pentru a „crește standardele” și pentru a ajuta la atingerea obiectivului ca 90% dintre copiii din școala primară să obțină nivelurile necesare de citire, scriere și matematică.

De asemenea, va reforma finanțarea între școli și va reprima frecvența prin „copii care nu sunt în registrele școlare”.

Reforma sănătății mintale

O creștere de 2,3 miliarde de lire sterline în termeni reali a finanțării serviciilor de sănătate mintală va însemna că încă două milioane de oameni vor putea accesa îngrijirea pentru sănătate mintală din NHS.

Proiectul de lege finanțează, de asemenea, 33 de noi servicii de sănătate maternă în Anglia până în 2024, care combină terapia psihologică și serviciile de maternitate pentru cei care au suferit traume în timpul sarcinii.

De asemenea, vor exista 399 de echipe de sănătate dedicate în școlile din Anglia până la sfârșitul anului 2023.

Criminalitate economică și transparență corporativă

Acest lucru are ca scop reprimarea „cleptocraților, inclusiv prietenii [președintelui rus] Vladimir Putin, criminalii și teroriștii” care abuzează de economia Regatului Unit.

Include noi cerințe de verificare a identității pentru persoanele care administrează, dețin și controlează companii și entități înregistrate în Regatul Unit, astfel încât oamenii să nu poată face acest lucru în mod fraudulos.

Companies House va putea, de asemenea, să verifice datele cu alte organisme din sectorul public și privat pentru a elimina activitatea criminală.

Vor exista mai multe puteri pentru a sechestra și recupera rapid activele în criptomonede, care sunt adesea folosite pentru ransomware.

Problemele din Irlanda de Nord

Acest proiect de lege va „aborda moștenirea trecutului Irlandei de Nord”, sprijinind mai bine victimele, supraviețuitorii și familiile acestora și protejând veteranii de urmărirea penală.

O nouă Comisie Independentă pentru Reconciliere și Recuperare a Informațiilor va permite persoanelor să acceseze informații despre orice deces sau rănire cauzate de Probleme și să creeze o evidență a tuturor deceselor legate de Probleme.

Se va baza pe eforturile anterioare de a oferi veteranilor imunitate față de infracțiunile legate de probleme, dar totuși „lasă deschisă calea urmăririi penale dacă se consideră că persoanele nu au câștigat imunitate”.

Terapia de conversie

Acest proiect de lege va interzice practicile de terapie de conversie menite să schimbe orientarea sexuală – dar nu le va acoperi pe cele efectuate asupra persoanelor transgender.

Noile ordine de terapie de conversie vor proteja persoanele vulnerabile prin eliminarea pașapoartelor dacă riscă să fie duse în străinătate.

Documente comerciale electronice

Acest lucru va permite companiilor să folosească formulare digitale în loc de documentele tradiționale pe hârtie în tranzacțiile juridice cheie, despre care guvernul spune că „va elimina necesitatea de a face risipă de documente și de birocrație inutilă”.

Reforma locuințelor în discursul Reginei

Aceste reforme vor ajuta mai mulți oameni să-și dețină propriile case.

Acestea includ Leasehold Reform Act 2022, care intră în vigoare la 30 iunie și împiedică proprietarii să solicite chirie pentru noi contracte de închiriere rezidențiale pe termen lung.

Va însemna, de asemenea, interzicerea închirierii caselor noi pentru a se asigura că toate casele noi construite sunt în proprietate liberă.

Reforma chiriașilor

Acest proiect de lege va aboli evacuările „fără vină”, oferind chiriașilor drepturi mai bune atunci când li se spune să plece, în ciuda faptului că respectă termenii de închiriere.

De asemenea, va reforma temeiurile proprietarilor de posesie și le va oferi puteri mai mari pentru a aborda restanțele repetate ale chiriei sau comportamentul antisocial în rândul chiriașilor.

Un nou avocat al poporului pentru proprietarii privați se va asigura că litigiile pot fi rezolvate cu ușurință, fără a se ajunge în instanță.

Reglementarea locuințelor sociale

Acest proiect de lege va permite autorităților de reglementare în domeniul locuințelor să intervină atunci când proprietarii își agresează chiriașii și să efectueze inspecții.

O nouă schemă de Măsuri de Satisfacție a Chiriașilor va permite acestora să vadă cum se comportă proprietarii lor, iar noile reguli se vor asigura că asociațiile de locuințe pot solicita informații despre proprietarii lor.

De asemenea, acum nu va exista niciun plafon pentru amenzile acordate proprietarilor care nu îndeplinesc standardele.

Sclavia modernă

Acest lucru va restrânge cerința companiilor cu o cifră de afaceri de peste 36 de milioane de lire sterline de a publica declarații anuale privind sclavia modernă.

Proiectul de lege va consolida, de asemenea, Ordinele de prevenire a sclaviei și a traficului și Ordinele de risc pentru sclavie și trafic, care pun condițiile persoanelor pentru a perturba sclavia modernă și a proteja victimele.


Discursul Reginei din Parlament, rostit de prințul Charles…

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 3 In medie: 4.7]

Un șofer a intrat cu mașina în casa lui Boris Johnson din sudul Londrei

Un șofer a intrat cu mașina în casa lui Boris Johnson din sudul Londrei

Teroare în Londra: Un bărbat flutură maceta după ce a înjunghiat o persoană în Ilford

Teroare în Londra: Un bărbat flutură maceta după ce a înjunghiat o persoană în Ilford