in

COVID – VARIANTA GROAZEI. Marea Britanie interzice călătoriile din mai multe țări africane. Vaccinurile, ineficiente la varianta Botswana

COVID - VARIANTA GROAZEI. Marea Britanie interzice călătoriile din mai multe țări africane. Vaccinurile, ineficiente la varianta Botswana

Marea Britanie și Israelul au decis să interzică intrarea străinilor din șase țări africane, din cauza noii variante COVID identificată în regiune.

Ministrul Sănătății din Marea Britanie, Sajid Javid, trage un semnal de alarmă cu privire la noua variantă super-mutantă a COVID, care va face vaccinurile cu cel puțin 40% mai puțin eficiente.

Experții au explicat că varianta are peste 30 de mutații – cele mai multe înregistrate vreodată într-o tulpină de coronavirus și de două ori mai multe decât Delta – ceea ce sugerează că ar putea fi mai rezistentă la vaccinuri și mai transmisibilă decât orice versiune anterioară.

Zborurile din șase țări africane au fost anulate din cauza noii variante COVID

Noua tulpină a provocat o creștere „exponențială” a infecțiilor în Africa de Sud și s-a răspândit deja în trei țări – inclusiv în Hong Kong și Botswana, unde se crede că a apărut, scrie Daily Mail.

Ca răspuns, Ministrul Sănătății a anunțat că zborurile din Africa de Sud, Namibia, Lesotho, Botswana, Eswatini și Zimbabwe vor fi suspendate de azi, 26 noiembrie, la prânz, iar toate cele șase țări vor fi adăugate pe lista roșie.

Israelul a fost prima țară care a urmat exemplul Marii Britanii, trecând pe lista roșie cele șase națiuni.

Experții britanici sunt îngroziți: Noua variantă COVID Botswana, cu 32 de mutații, mai evoluată decât tulpina DELTA

Până acum nu au fost detectate cazuri în Marea Britanie, dar toți cei care s-au întors din Africa de Sud în ultimele 10 zile vor fi contactați și li se va cere să se testeze.

Cei care vin din țările afectate vor intra în carantină la hotel

Între 500 și 700 de persoane călătoresc în Marea Britanie din Africa de Sud, în fiecare zi, dar este de așteptat că această cifră să crească datorită sărbătorilor de iarnă.

Ministrul Javid a declarat: „Oamenii noștri de știință sunt profund îngrijorați de această variantă.”

Întrebat ce va însemna situația aceasta pentru Regatul Unit în următoarele săptămâni, odată cu apropierea Crăciunului, Javid a adăugat: „Avem planuri pentru răspândirea acestei infecții aici în Marea Britanie și avem planul de urgență – așa-numitul Plan B.”

Sajid Javid a precizat că „oricine sosește din aceste țări de duminică, de la ora 4 dimineața, va trebui să intre în carantină în hotel”.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a convocat o reuniune specială, vineri, pentru a discuta ce ar putea însemna noua variantă B.1.1.1.529 pentru vaccinuri și tratamente.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

diana sosoaca arafat

Şoşoacă: “Arafat şi armata lui vor intra peste noi în case şi ne vor vaccina forţat”

Haos în Londra. Greva de la metrou paralizează capitala britanică

Haos în Londra. Greva de la metrou paralizează capitala britanică