in

Marea Britanie: Prețuri ASTRONOMICE la energie din cauza creșterii prețurilor petrolului și gazelor

Marea Britanie: Prețuri ASTRONOMICE la energie din cauza creșterii prețurilor petrolului și gazelor

Facturile de energie din Marea Britanie ar putea ajunge până la 3.000 de lire sterline pe an, pe măsură ce prețuri le petrolului și gazelor cresc, pe fondul conflictului din Ucraina, anunță reprezentanții industriei energetice din Regatul Unit.

Invazia Ucrainei de către Rusia a făcut ca sectoarele comerciale, bancare și maritime să fie reticente în a cumpăra mărfuri rusești, ceea ce a dus la o creștere a prețurilor, arată BBC.

Prețul țițeiului BRENT a crescut la peste 119 de dolari pe baril, cel mai mare preț din mai 2012, în timp ce prețurile gazelor au crescut și ele.

Prețurile medii ale benzinei din Marea Britanie au atins, de asemenea, un nou record.

RAC a anunțat că benzina a ajuns pentru prima dată la 152 pence pe litru, în timp ce motorina a crescut la un maxim de 155,79 pence.

Exporturile rusești de petrol și gaze sunt scutite de sancțiunile occidentale, deocamdată, dar perspectiva unei acțiuni ulterioare din partea SUA și UE dărâmă comerțul rusesc.

Dacă prețurile petrolului rămân la niveluri ridicate, ne putem aștepta ca facturile să fie între 2.500 și 3.000 de lire sterline, în octombrie, în funcție de tarifele pe care oamenii le au și de ce se întâmplă pe piață.

Prețurile pe care oamenii le plătesc pentru energie și combustibil depind de piețele angro, care pot scădea și crește.

Prețurile produselor din Marea Britanie, cea mai rapidă creștere din ultimul deceniu

Dar facturile medii la energie pentru gospodăriile din Regatul Unit sunt deja programate să crească la aproximativ 2.000 de lire sterline în aprilie, când plafonul de preț va fi majorat.

Prețurile gazelor au atins niveluri record anul trecut, din cauza iernilor mai reci, care au pus presiune asupra aprovizionării și au redus cantitatea de rezerve pe care țările le-au stocat.

De asemenea, prețurile petrolului cresc și valoarea lirei, la 1,33 USD creșteri suplimentare ale prețurilor fiind inevitabile în zilele și săptămânile următoare.

Companiile energetice trimit e-mail-uri clienților avertizând că măririle de preț vor avea loc în aprilie.

Facturile cresc masiv, din cauză că plafonul a fost ridicat cu peste 50%, iar oamenilor li se spune acum cât de mult vor crește debitările directe individuale.

Cresc prețurile din cauza războiului din Ucraina?

Dar aceste creșteri nu țin cont de ceea ce se întâmplă în prezent în Ucraina, arată BBC.

Plafonul de preț este majorat la fiecare șase luni, ceea ce înseamnă că există un decalaj de jumătate de an în protejarea clienților de fluctuațiile imediate de pe piețele globale de gaze și petrol.

Un purtător de cuvânt al guvernului britanic a declarat: „Este greu de prezis ce impact pe termen lung va avea situația actuală din Ucraina asupra costurilor energiei.”

„Cu toate acestea, plafonul prețului energiei va continua să izoleze milioane de clienți de prețurile volatile globale ale gazelor”.

Rata inflației din Regatul a crescut la un maxim din ultimii 30 de ani, de 5,5%, în ianuarie, și este de așteptat să crească peste 7% odată cu introducerea noului plafon al prețului energiei în primăvară.

Rusia este al doilea cel mai mare exportator de țiței și este, de asemenea, cel mai mare exportator de gaze naturale din lume.

Cartelul petrolier OPEC a decis să nu crească producția mai mult decât era deja planificat, la o întâlnire de miercuri, în ciuda apelurilor SUA de a pompa mai mult petrol.

Ucraina și Rusia sunt, de asemenea, doi dintre cei mai mari producători de grâu din lume și reprezintă o treime din exporturile globale.

Exporturile din Marea Neagră aproape s-au oprit pe fondul invaziei Ucrainei și al sancțiunilor.

Prețurile grâului au crescut la începutul săptămânii, dar au scăzut joi.


///Marea Britanie: Prețuri ASTRONOMICE la energie din cauza creșterii prețurilor petrolului și gazelor///

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 2 In medie: 1.5]

Sadiq Khan spune că Londra este „bine pregătită” pentru un atac nuclear

incendiu devastator

INCENDIU devastator în Anglia. Arde clădirea folosită la filmarea unui îndrăgit serial