in ,

Familiile membrilor NHS și ale îngrijitorilor din casele de bătrâni uciși de coronavirus, primesc câte 60.000 de lire sterline


Familiile personalului NHS și ale îngrijitorilor din casele de bătrâni uciși în timpul serviciului de coronavirus vor primi 60.000 de lire sterline, a anunțat azi, 27 aprilie, ministrul Sănătății, Matt Hancock.

Acesta a făcut anunțul în cadrul conferinței de presă zilnice din Downing Street, când a anunțat și că 82 de lucrători NHS și 16 din personalul de asistență socială au murit până acum.

27 de lucrători NHS și-au pierdut viața din cauza coronavirusului. O asistentă de 28 de ani, gravidă, a murit duminică

Această sumăm scrie Daily Mail, semănă cu cele oferite familiilor personalului militar care își pierde viața în luptele pentru țară.

Domnul Hancock a spus: „Familiile personalului medical care decedează de coronavirus în timpul activității lor vor primi o sumă de 60.000 lire sterline. Desigur, nimic nu înlocuiește pierderea unei persoane dragi, dar vrem să facem tot ce putem pentru a sprijini familiile care se confruntă cu această suferință.”

Donna Kinnair, director executiv și secretar general al Colegiului Regal de Sănătate a spus: „În ajunul momentului de solidaritate pentru cei care au plătit cel mai mare preț, acest anunț va aduce liniște pentru familiile aflate în situații dificile.”
Noutăți privind zborurile din și spre România: măsurile de suspendare rămân în vigoare

Alertă NHS! Copii duși la terapie intensivă cu un nou sindrom inflamator legat de coronavirus