in

Fostul consilier principal al lui Boris Johnson acuză: „Planul de combatere a COVID a fost jumătate dezastru, jumătate inexistent”

Fostul consilier principal al premierului Marii Britanii, Dominic Cummings, susține că „pseudo-blocajele” au fost „fără speranță”, într-un nou atac la adresa guvernului.

Cummings susține că „pseudo-blocajele” fără o „aplicare serioasă sunt fără speranțe”, guvernul luând acum în considerare restricțiile locale din cauza răspândirii variantei indiene a coronavirului, scrie The Telegraph.

Fostul consilier a descris politica de frontieră a Regatului Unit din timpul pandemiei drept o „glumă”.

El acuză Guvernul și de lipsă de transparență, adăugând că secretul cu privire la răspunsul la pandemie a „contribuit foarte mult la catastrofa” din timpul primului val, de anul trecut.

Anglia, sub amenințarea variantei indiene a COVID. 1000 de cazuri noi în doar 4 zile. Eliminarea distanțării a fost abandonată

Cummings a adăugat că, în timp ce planul de abordare a Covid-19 a fost descris de guvern va fiind „de clasă mondială”, acesta de fapt „s-a dovedit a fi parțial dezastru, parțial inexistent”.

Fostul consileir se întreabă de ce parlamentarii „acceptă lipsa unui plan public” cu privire la modul în care grupul de lucru pentru vaccinuri intenționează să facă față noilor tulpini.

El a amenințat, de asemenea, că va lansa un „document istoric crucial” privind luarea deciziilor cu privire la pandemia de Covid-19.

Dominic Cummings va apărea în fața comitetelor pentru sănătate și știință din Camera Comunelor asupra pandemiei, unde se așteaptă să fie extrem de critic față de Boris Johnson și de răspunsul guvernului.

Într-o serie de postări publicate pe Twitter, el a adăugat că „una dintre cele mai mari neînțelegeri” a fost că a existat un compromis necesar între impunerea blocărilor și protejarea economiei pe termen lung.

În timp ce a subliniat succesul programului de vaccinare, el a spus că acest lucru a fost realizat prin abaterea de la „procesul normal Whitehall” prin aducerea persoanelor din afară cu experiență relevantă pentru a înființa Grupul de lucru pentru vaccinuri și asumarea responsabilității pentru acesta departe de Ministerul Sănătății.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

VIDEO – De la ce a pornit bătaia între români pe Aeroportul Luton. Autoritățile britanice anchetează 12 persoane

Peste 100 de zboruri din India au aterizat în Marea Britanie de la includerea acestei țări pe lista roșie