Menu
in

Gospodăriile din Marea Britanie vor fi plătite pentru a folosi mai puțină energie electrică: cum funcționează?

Gospodăriile și întreprinderile din Marea Britanie vor fi plătite pentru a reduce consumul de energie electrică între orele 17.00 și 18.00, luni, în cadrul primului test real al unui program al rețelei naționale. În condițiile în care temperaturile scad brusc, operatorul sistemului de electricitate speră să reducă presiunea asupra rețelei prin reducerea consumului, scrie The Guardian.

Inițiativa, care până acum a fost folosită doar ca test, va avea loc în timpul vârfului de cerere de energie de la începutul serii în Marea Britanie. Examinăm în continuare modul de funcționare a acestui sistem.

Citiți și: Băncile britanice sunt în alertă: creștere masivă a numărului de clienți care nu-și pot plăti creditele ipotecare și cărțile de credit

Gospodăriile și întreprinderile din Marea Britanie vor fi plătite pentru a reduce consumul de energie

Serviciul oferă persoanelor care au aderat la acest program reduceri atunci când evită să consume energie, de exemplu atunci când își pornesc mașina de spălat rufe sau mașina de spălat vase mai devreme sau mai târziu decât în mod normal.

Sistemul este deschis numai întreprinderilor și gospodăriilor care au un contor inteligent și al căror furnizor sau agregator este una dintre cele 26 de firme care au aderat la el. Peste 1 milion de gospodării și întreprinderi s-au înscris pentru a participa, iar majoritatea furnizorilor au închis programul pentru noi participanți.

Printre furnizorii casnici se numără British Gas, E.ON, Octopus Energy și EDF. National Grid a declarat luna trecută că britanicii au economisit aproape 3 milioane de lire sterline prin utilizarea uscătoarelor de rufe și a altor dispozitive consumatoare de energie în ore mai silențioase în timpul testelor.

Monitorizează consumul la fiecare 30 de minute

Prin intermediul contorului inteligent, firmele de energie monitorizează consumul la fiecare 30 de minute. Companiile vor anunța gospodăriile cu 24 de ore înainte că urmează o “sesiune de economisire” și vor cere clienților să își reducă consumul cu cel puțin 30%. Cu cât reducerea este mai mare, cu atât mai mare este reducerea, care se aplică automat la factură.

Consumatorii vor folosi probabil diverse metode pentru a economisi energie în această perioadă – inclusiv să se asigure că niciunul dintre dispozitivele lor nu este încărcat sau să amâne orele de masă. Consumul de energie electrică al unei gospodării va fi comparat cu consumul normal pentru acea perioadă a zilei și va primi aproximativ 3 lire sterline pentru fiecare kilowatt/oră economisit.

Sistemul a fost testat pentru prima dată de Octopus Energy

A fost la începutul anului trecut, în cadrul unui proiect pilot cu aproximativ 100 000 de clienți, menit să reducă cererea de energie electrică și să implice consumatorii în mod mai activ în utilizarea energiei.

Mai multe sesiuni pilot au avut loc înainte. Unii utilizatori s-au plâns că au economisit doar câțiva bănuți, în timp ce alții au fost entuziasmați, trimițând pe Twitter fotografii în timp ce își plimbau câinii în timpul sesiunilor de economisire. John Robins, un comediant cu experiență financiară, a declarat că a stat în întuneric, cu doar wifi-ul și frigiderul lăsate pornite.

“Probabil că am mers un pic prea departe”, a spus el. Robins a adăugat că furnizorul său, Octopus, a oferit puncte de loialitate pentru cei mai buni economiști. “De îndată ce ceva se transformă în puncte, sunt de acord. Am economisit 93% din energia pe care o consumam în mod obișnuit și am fost în primii 10% dintre economiști – ceea ce înseamnă mai multe puncte.”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 3 In medie: 2.7]
Exit mobile version