Menu
in

Greva de la metroul londonez continuă în acest weekend. Ce linii vor fi afectate

Greva de la metroul londonez (London Underground) continuă în acest weekend, au anunțat sindicaliștii RMT, cu perturbări majore pe cinci linii importante.

Astfel, Sindicatul Feroviar, Maritim și Transporturi (RMT) urmează să organizeze o oprire completă a lucrului de opt ore pe liniile Central și Victoria de azi, 17 decembrie, de la ora 20.30.

Aceasta va fi urmată de o altă grevă, de 24 de ore, sâmbătă, pe liniile Central, Jubilee, Northern, Piccadilly și Victoria – perturbând grav rețeaua de metrou în ultimul weekend înainte de Crăciun.

Aproximativ jumătate dintre mecanicii de locomotivă de la metrou sunt membri RMT și se așteaptă ca greva să fie „sprijinită puternic” de ceilalți salariați.

Călătorii au fost avertizați că acțiunea va însemna că vor exista puține servicii sau deloc pe liniile menționate.

Negociatorii sindicali au solicitat recrutarea a noi mecanici de locomotivă în regim part-time pentru metroul de noapte, mai degrabă decât să forțeze personalul existent să lucreze noaptea, în ture de weekend.

Cu toate acestea, ei au susținut că propunerea a fost respinsă din „motive în principal financiare”, invocând costul pregătirii noilor angajați.

Prima zi de restricții în Londra. Călătorii nu folosesc măști pe transportul public, magazinele nu vor obliga oamenii să își acopere fața

RMT susține că noile liste pentru trenurile de noapte sunt impuse mecanicilor de locomotivă.

Secretarul general RMT, Mick Lynch, a declarat pentru Daily Mail: „Suntem supărați și dezamăgiți că conducerea metroului a refuzat încă o dată, săptămâna aceasta, să avanseze pe baza unor propuneri reale și realiste care ne-ar fi putut permite să recomandăm suspendarea acțiunii planificate. Ca urmare, greva din acest weekend continuă.”

Nick Dent, directorul operațiunilor cu clienții de la metroul londonez, a declarat: „Părerea noastră rămâne că înscrierea mecanicilor de locomotivă pentru a lucra până la patru weekenduri în schimburi de noapte în fiecare an, pe care le pot schimba cu colegii, dacă doresc, este corectă și rezonabilă.”

„Niciun angajat nu a fost forțat să treacă la muncă cu normă parțială sau cu normă întreagă dacă nu dorește”, a declarat un purtător de cuvânt al metroului.

Greva va avea loc astfel:

Vineri, 17 decembrie

  • Serviciile de pe liniile Central și Victoria vor fi reduse de la ora 19:00, înainte de greva care începe la 20:30, ceea ce ar putea cauza întreruperi grave pe acele linii.
  • Celelalte linii vor funcționa ca de obicei, dar probabil vor fi mai aglomerate, la fel ca și alte mijloace de transport public, în special în centrul Londrei.

Sâmbătă, 18 decembrie:

Greva de o zi va începe la ora 4:30 pe următoarele linii:

  • Central (inclusiv metrou de noapte)
  • Victoria (inclusiv Night Tube)
  • Jubilee
  • Northern Lin
  • Piccadilly

TfL avertizează cu privire la „perturbare severă în timpul grevelor” cu „serviciu redus sau deloc în unele locuri”.

Serviciile de duminică dimineața devreme vor avea, de asemenea, întreruperi.

Liniile Bakerloo, Circle, District, Metropolitan și Hammersmith & City vor funcționa normal, dar vor fi mai aglomerate decât de obicei.


…Greva de la metroul londonez continuă în acest weekend. Ce linii vor fi afectate…

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 2 In medie: 3]
Exit mobile version