in

Haos în învățământul din Anglia, mii de școli au fost închise, profesorii promit să continue greva

Haos în învățământul din Anglia. Mii de școli au fost închise total sau parțial miercuri, profesorii promițând să continue greva până când guvernul va relua discuțiile privind salariile și condițiile de muncă. Greva națională a membrilor Sindicatului Național al Educației, cel mai mare sindicat al profesorilor din Anglia, a fost a patra din februarie, o a cincea grevă națională fiind programată pentru marțea viitoare.
Citiți și: Noua regulă a Codului Rutier interzice conducerea cu navigatorul satelitar, amendă de până la 1.000 de lire sterline

Haos în învățământul din Anglia

Doar elevii care susțin examenele GCSE, A-levels sau calificări echivalente au fost exceptați de la grevă, după ce sindicatul a permis directorilor de școli să încheie acorduri locale pentru a menține clasele deschise pentru cei care susțin examenele luna viitoare.

Furia a fost palpabilă printre sutele de membri NEU care au participat la mitingul sindicatului de la primăria din Oxford, pe fondul plângerilor legate de salariile erodate de inflație, precum și de volumul mare de muncă și de facilitățile școlare în ruină din cauza reducerilor bugetare.

În Anglia, guvernul a oferit profesorilor o plată unică de 1.000 de lire sterline, alături de o creștere salarială medie de 4,5% anul viitor, în urma discuțiilor cu sindicatele din învățământ. Însă membrii tuturor celor patru sindicate, NEU, sindicatul cadrelor didactice NASUWT, Asociația națională a directorilor de școli și Asociația directorilor de școli și colegii, au respins oferta salarială cu o diferență substanțială.

Profesorii părăsesc profesia din cauza salariilor

Gillian Keegan, secretarul pentru educație, a refuzat să redeschidă discuțiile cu sindicatele, spunând că va aștepta până când va primi recomandările organismului independent de evaluare a profesorilor de școală pentru acordarea salariilor pentru 2023-24.

Mary Bousted a declarat la mitingul de la Oxford că profesorii părăsesc profesia din cauza salariilor și că nu pot fi înlocuiți deoarece guvernul continuă să nu-și atingă propriile obiective privind recrutarea de absolvenți.

Secretarul general comun al NEU a declarat: “Cu acest guvern, nu voi spune că este o chestiune de corectitudine. Voi spune, Gillian, că este o chestiune de cerere și ofertă, iar tu, ca conservator, ar trebui să știi totul despre cerere și ofertă.

sursa: The Guardian

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 3 In medie: 5]

camere calde

Peste 500.000 de britanici au vizitat ”camerele calde” datorită caselor înghețate, sărăciei și singurătății

hoți romani din Braila condamnati la Manchester

Doi hoți români din Brăila, cu caziere kilometrice, furau telefoane la Manchester. Unul dintre ei are 7 copii