in

Mai sunt încă în circulație 11 miliarde de lire sterline în bancnote de hârtie, de 20 și 50, care de vineri nu vor mai putea fi folosite

Știri UK: Oficiile Poștale se pregătesc pentru ultimii clienți care vor depune bancnote de 20 și 50 de lire sterline în această săptămână, înainte ca acestea să nu mai poată fi folosite în magazine sau pentru alte plăti.

Vinerea aceasta, 30 septembrie, este ultima zi în care bancnotele de hârtie de 20 și 50 de lire sterline ale Băncii Angliei vor avea statut de mijloc legal de plată, după ce au fost înlocuite cu noile versiuni din polimer, anunță The Guardian.

Mai sunt încă în circulație 11 miliarde de lire sterline în bancnote de hârtie, de 20 și 50

Potrivit Băncii, mai sunt încă în circulație bancnote de hârtie de 20 de lire sterline în valoare de peste 5 miliarde de lire sterline, cu chipul economistului Adam Smith, și bancnote de 50 de lire sterline în valoare de aproape 6 miliarde de lire sterline, cu chipul antreprenorului Matthew Boulton și al inginerului James Watt.

“Asta înseamnă peste 250 de milioane de bancnote individuale de 20 de lire sterline și peste 110 milioane de bancnote de 50 de lire sterline pe hârtie”, a precizat Banca.

Până în prezent, luna aceasta, bancnote în valoare de peste 100 de milioane de lire sterline au fost depuse la sucursalele Post Office.

Citiți și: Șomajul în Regatul Unit este cel mai scăzut din 1974, salariile rămân însă mici în raport cu inflația

După ziua de vineri, oamenii vor putea în continuare să depună bancnote de hârtie la oficiile poștale, iar multe bănci britanice vor accepta, de asemenea, bancnotele ca depozite de la clienți.

Pe bancnota de 20 de lire sterline din polimer apare artistul JMW Turner, iar pe cea de 50 de lire sterline din polimer apare Alan Turing, spărgătorul de coduri de la Bletchley Park.

Operatorii oficiilor poștale și-au pregătit sucursalele pentru a manipula volume mari de numerar, în fiecare lună fiind depuse și retrase peste 3 miliarde de lire sterline în numerar.

Martin Kearsley, directorul bancar al Post Office, a declarat: “Suntem pe deplin conștienți de faptul că oamenii duc o viață ocupată și unii pot amâna până în ultimul moment depunerea bancnotelor de 20 și 50 de lire sterline pe hârtie.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 2 In medie: 4.5]

Lira sterlină s-a prăbuşit la cel mai mic nivel din ultimii 50 de ani. „Va ajunge la paritate cu dolarul”

regele charles III

Monograma oficială a regelui Charles al III-lea a fost lansată de palat, împreună cu patru timbre cu portrete ale reginei