in

Monograma oficială a regelui Charles al III-lea a fost lansată de palat, împreună cu patru timbre cu portrete ale reginei

Știri UK: Noua monogramă a regelui a fost dezvăluită înainte de încheierea perioadei oficiale de doliu regal pentru moartea mamei sale, regina Elisabeta a II-a. Ea va apărea pe clădirile guvernamentale, pe documentele de stat și pe unele cutii poștale în lunile și anii următori.

Aceasta prezintă inițiala “C” a regelui, împletită cu litera “R” de la Rex – rege în latină – cu “III” care îl desemnează pe Charles al III-lea, cu coroana deasupra literelor. Desenul a fost ales de rege dintr-o serie de modele pregătite de Colegiul de Arme, scrie The Guardian.

Noul monarh a călătorit în Scoția la scurt timp după funeraliile reginei, lunea trecută, perioada de doliu regal durând șapte zile după înmormântarea regretatei regine.

Monograma oficială a regelui Charles al III-lea a fost lansată

Monograma este proprietatea personală a lui Charles și a fost selectată de monarh dintr-o serie de modele pregătite de Colegiul de Arme. Aceasta va fi folosită de departamentele guvernamentale și de către casa regală pentru timbrarea corespondenței. Decizia de înlocuire va fi lăsată la discreția organizațiilor individuale.

Procesul va fi unul gradual și, în unele cazuri, cele ale monarhilor anteriori pot fi încă văzute pe clădirile publice și pe mobilierul stradal, în special pe cutiile poștale.

Colegiul de Arme, care a proiectat cifrele, a fost înființat în 1484 și este responsabil pentru crearea și menținerea registrelor oficiale de steme. Arhiereii care alcătuiesc colegiul sunt membri ai casei regale și acționează sub autoritatea coroanei.

Patru timbre care prezintă portrete ale reginei

În aceeași zi, Royal Mail a anunțat patru timbre care prezintă portrete ale reginei, care vor fi lansate în memoria acesteia. Timbrele – primul set aprobat de rege – vor fi puse în vânzare generală începând cu 10 noiembrie și vor conține imagini ale defunctei monarhe de-a lungul anilor.

O fotografie realizată de Dorothy Wilding în 1952 pentru a marca aderarea și încoronarea reginei va figura pe timbrul al doilea, în timp ce un altul va include o fotografie realizată de Cecil Beaton în 1968, în care monarhul se află în picioare în mantia de amiral, cu capul înclinat spre stânga.

Pe timbrul de 1,85 lire sterline va apărea un portret realizat în noiembrie 1984 de Yousuf Karsh, iar pe timbrul de 2,55 lire sterline va apărea o fotografie realizată de Tim Graham în 1996, în care regina participă la un banchet la Castelul Praga în timpul vizitei sale în Republica Cehă.

Toate cele patru imagini au fost lansate în cadrul emisiunii de timbre cu ocazia jubileului de aur din 2002 și au fost aprobate de regretata regină pentru emisiunea din acel an.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 2 In medie: 4]

lire sterline 20 50

Mai sunt încă în circulație 11 miliarde de lire sterline în bancnote de hârtie, de 20 și 50, care de vineri nu vor mai putea fi folosite

imobiliare uk

Prețurile locuințelor din Marea Britanie vor scădea cu cel puțin 10%, dobânzi enorme la credite