in

Ministrul de Externe britanic către Abramovici: „Sângele ucrainenilor este pe mâinile tale”. Cu ce sancțiuni este lovit oligarhul rus

Ministrul de Externe britanic către Abramovici: „Sângele ucrainenilor este pe mâinile tale”. Cu ce sancțiuni este lovit oligarhul rus

Oligarhul rus Roman Abramovici, proprietarul Clubului Chelsea din Londra, a fost sancționat de guvernul Marii Britanii pe fondul războiului din Ucraina.

Proprietarul Chelsea FC este unul dintre cei șapte oligarhi ruși cărora li s-au impus sancțiuni joi, 10 martie.

Săptămâna trecută, Roman Abramovici a anunțat că intenționează să vândă clubul Chelsea după aproape 20 de ani de când l-a cumpărat, iar veniturile nete din vânzare urmau să fie donate „tuturor victimelor războiului din Ucraina”.

Sancțiunile vor intra în vigoare înainte ca vânzarea clubului de fotbal, estimată la aproximativ 3 miliarde de lire sterline, să poată avea loc, scrie Sky News.

Abramovici va avea activele înghețate, se va confrunta, de asemenea, cu o interdicție a tranzacțiilor cu persoane fizice și companii din Regatul Unit și va avea interdicția de a intra în Regatul Unit.

Prin urmare, el nu va putea profita de pe urma vânzării clubului de fotbal Chelsea.

Averea netă a lui Abramovici este estimată la 9,4 miliarde de lire sterline și este unul dintre puținii oligarhi din anii 1990 care și-a menținut statutul sub președintele rus Vladimir Putin.

Alți șase oligarhi ruși au primit sancțiuni alături de Roman Abramovici

Marea Britanie este prima națiune care l-a sancționat pe Roman Abramovici.

Ceilalți șase oligarhi ruși care au fost sancționați de Guvernul Regatului Unit sunt:

• Oleg Deripaska, care deține pachete de acțiuni la En+ Group – o mare companie extractivă și energetică.

• Igor Sechin, directorul executiv al Rosneft – o companie petrolieră de stat rusă.

• Andrey Kostin, președintele băncii VTB – a doua cea mai mare bancă din Rusia.

• Alexei Miller, CEO al companiei energetice Gazprom.

• Nikolai Tokarev, președintele companiei de stat ruse Transneft.

• Dmitri Lebedev, președintele Consiliului de administrație al Băncii Rossiya – considerată pe scară largă a fi banca privată a Kremlinului.

ULTIMA ORĂ! Oligarhul Roman Abramovici, patronul Chelsea, sancționat de Guvernul britanic

Ultimele șapte persoane care au fost sancționate au o avere colectivă netă de aproximativ 15 miliarde de lire sterline.

Guvernul britanic a sancționat până acum peste 200 de persoane și entități.

Secretarul pentru Cultură, Nadine Dorries, a recunoscut că decizia va avea un impact asupra clubului de fotbal Chelsea, care va avea o licență specială ce îi va permite să își continue activitatea.

Clubul Chelsea va primi o licență specială pentru a putea juca

„Pentru a ne asigura că clubul poate continua să concureze și să funcționeze, eliberăm o licență specială care va permite îndeplinirea programelor, plata personalului și participarea la meciuri a deținătorilor de bilete, în timp ce, în mod esențial, îl privăm pe Abramovici de a beneficia de proprietatea sa asupra clubului”, a declarat Dorries.

„Cluburile de fotbal sunt bunuri culturale și fundamentul comunităților noastre. Ne angajăm să le protejăm”, a continuat aceasta.

Ministrul de Externe britanic Liz Truss a declarat că Abramovici și ceilalți oligarhi ruși sancționați sunt „complici” la agresiunea lui Putin.

„Sângele poporului ucrainean este pe mâinile lor. Ar trebui să lase capul jos de rușine”, a spus ea.

„Sprijinul nostru pentru Ucraina nu se va diminua. Nu ne vom opri în această misiune de a crește presiunea asupra regimului Putin și de a sufoca fonduri pentru mașina sa de război brutală”, a mai afirmat Truss.

La începutul acestei săptămâni, parlamentarii au lucrat în ritm rapid pentru a adopta Legea privind criminalitatea economică, care va intra în vigoare săptămâna viitoare.

Legea va simplifica semnificativ procesul de impunere a sancțiunilor și va permite Marii Britanii să sancționeze mai ușor oligarhii ruși.


…Ministrul de Externe britanic către Abramovici: „Sângele ucrainenilor este pe mâinile tale”. Cu ce sancțiuni este lovit oligarhul rus…

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 2]

Discuțiile din Turcia nu au adus nimic nou. Serghei Lavrov: „Rusia se va ocupa de viitorul Ucrainei”

Negocierile din Turcia nu au adus nimic nou. Serghei Lavrov: „Rusia se va ocupa de viitorul Ucrainei”

O româncă din Londra a strâns mii de lire sterline pentru refugiații de la granița cu Ucraina

O româncă din Londra a strâns mii de lire sterline pentru refugiații de la granița cu Ucraina