in

Suma fabuloasă care s-ar strânge dintr-un impozit de doar 2% pe averile celor mai bogate familii din UK

Impozit de doar 2% pe averile celor mai bogate familii din UK. Un impozit modest pe avere pentru cele mai bogate 350 de familii din Marea Britanie ar putea strânge peste 20 de miliarde de lire sterline pe an – suficient pentru a finanța construcția a 145.000 de locuințe noi la prețuri accesibile pe an – potrivit unui studiu realizat de militanții pentru o impozitare mai echitabilă.
>>> Povestea unei tinere din Marea Britanie care regretă că a câștigat la Loto peste un milion de lire sterline

Impozit de doar 2% pe averile celor mai bogate familii din UK

Un impozit de 2% pe activele de peste 10 milioane de lire sterline deținute de toți membrii listei de bogați din Sunday Times ar putea strânge până la 22 de miliarde de lire sterline, potrivit analizei realizate de Tax Justice UK, Economic Change Unit și New Economics Foundation (NEF).

Militanții au declarat că taxe similare pe avere în Norvegia, Spania și Elveția au contribuit la reducerea inegalităților și au atenuat criza costului vieții pentru unele dintre cele mai sărace persoane din aceste țări. Aceștia au solicitat guvernului să realizeze o reformă urgentă a “nedreptății fundamentale a sistemului fiscal, care face ca veniturile obținute din muncă să fie impozitate mai mult decât cele obținute din investiții, chirii și moșteniri”.

Lukasz Krebel, economist la grupul de reflecție NEF, a declarat: “Lista bogaților din acest an arată că, într-o perioadă în care mulți dintre noi se luptă cu costul vieții, cei mai bogați din societate continuă să prospere.

“Cu toate acestea, acest grup de elită nu este impozitat la fel de mult ca aceia dintre noi care ne câștigăm traiul, lăsându-ne cu mai puțini bani pentru a investi în spitale, școli și parcuri. Putem împărți bogăția pe care o creăm cu toții prin creșterea impozitelor pentru cei foarte bogați. În acest fel, putem să ne reparăm serviciile publice, să ne alimentăm viitorul cu energie produsă la nivel local din vânt și soare și să creăm locuri de muncă și cartiere înfloritoare pentru toate familiile noastre.”

Rishi Sunak și soția sa, primele locuri pe lista bogaților

Cele mai bogate 250 de familii din Marea Britanie stau pe o avere combinată de 748 de miliarde de lire sterline, potrivit listei anuale a bogaților publicată săptămâna trecută de Sunday Times, o creștere față de 704 miliarde de lire sterline în anul precedent.

Printre cei aflați pe lista bogaților se numără premierul Rishi Sunak și soția sa, Akshata Murty, pe locul 275 din 350, cu 529 de milioane de lire sterline, și ducele de Westminster, în vârstă de 32 de ani, cu 9,9 miliarde de lire sterline, pe locul 11.

Activiștii au subliniat că mai puțin de un sfert dintre cele mai bogate 100 de persoane de pe lista celor mai bogați din Sunday Times apar în lista anuală a aceleiași publicații care îi celebrează pe cei care plătesc cele mai multe taxe.

sursa: theguardian.com

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 4 In medie: 4.3]

Aproape 100.000 de șoferi riscă să-și piardă permisul

Aproape 100.000 de șoferi riscă să-și piardă permisul, dacă mai comit o singură infracțiune auto

Vedeta TV Judy Fitzgerald moare subit la 32 de ani.

Vedeta TV și fosta Miss Bikini moare „în mod neașteptat” la 32 de ani. „Era un suflet frumos”