in

Ironia sorții. România va avea președinția UE în anul Brexitului. Europarlamentar britanic: „Sperăm că nu ne vor suge sângele”

Dacă Marea Britanie va ieși din Uniunea Europeană la începutul lui 2019, țara care se va afla în acel moment la președinția prin rotație a Consiliului UE va fi România.

Este vorba, vrem nu vrem, despre aceeași țară ai cărei cetățeni ajunși în UK sunt ținta unora dintre sentimentele antiimigranți care au alimentat votul pentru Brexit, se arată într-un comentariu de pe site-ul Politico, citat de Agerpres.

Ironia situației nu i-a scăpat președintelui României, Klaus Iohannis, scrie Agerpres: “România este tratată adesea ca o țară de mâna a doua, cu oameni nepregătiți. Nu suntem așa. Suntem o țară serioasă, cu oameni bine pregătiți. Aceasta va fi o ocazie să arătăm că putem gestiona probleme complicate“.Iohannis se va afla sub presiunea de a garanta că Bucureștiul va exercita cu imparțialitate președinția Consiliului UE, simultan cu încercarea de a apăra drepturile celor aproximativ câteva sute de mii de români care trăiesc în Marea Britanie.

Iohannis a spus că, asemeni multor altor lideri europeni, consideră libertatea de mișcare a cetățenilor UE drept o ‘linie roșie’, fără de care Marea Britanie post-Brexit nu poate conta pe acces liber la piața comună europeană.

“Nerespectarea sau neacceptarea libertății de mișcare, în opinia mea, anulează accesul la piața internă“, a subliniat președintele român.

Tabloidul The Sun face o paralelă ciudată între „patria lui Dracula” și situația descrisă mai sus. Publicația scrie că președintele Iohannis, a cărui familie a trăit în patria lui Dracula, în munții Transilvaniei, va avea un rol cheie în negocierile pentru Brexit.

„Sper că nu va încerca să ne golească de sânge”, a declarat pentru The Sun europarlamentarul conservator britanic, fost UKIP, Amjad Bashir (foto).

 

Klaus Iohannis susține că familia sa a trăit timp de 850 de ani în casa lui Dracula, la Castelul Bran din Transilvania, mai scrie The Sun. Nu aveam cunoștință ca președintele României să fi declarat vreodată așa ceva, mai ales că Branul nici nu era construit în perioada la care se face referire.

The Sun mai scrie, probabil că pentru britanicii iubitori de scenarii de groază, că Iohannis a fost înainte primarul Sibiului, „un oraș care se găsește, de asemenea, în regiunea celebrului vampir din România”.

Piaţa imobiliară din Londra, în cădere liberă. Preţurile proprietăţilor scad vertiginos

Germania nu vrea compromisuri cu Marea Britanie. „Trebuie să accepte toate reglementările”

Acesta este tristul adevăr! Se pleacă din România ca în vreme de război

Ministrul de Externe îl contrazice pe Iohannis. „Nu vom avea negocieri bilaterale cu Marea Britanie pe tema Brexit”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Un cutremur puternic a zguduit centrul Italiei: Magnitudine 6,5

Deprecierea lirei sterline aduce scumpiri în Marea Britanie. O mare companie a majorat prețurile cu 20%