in

La loc comanda: Guvernul Boris Johnson ruinează vacanțele britanicilor. Insulele Baleare, repuse pe lista galbenă după doar două săptămâni pe cea verde

Se pare că Guvernul Boris Johnson are de gând să ruineze încă o dată vacanțele celor care s-au grăbit să își programeze plecări în Insulele Baleare după ce acestea au fost puse pe lista verde a Marii Britanii.

Astfel, scrie Daily Mail, după doar două săptămâni, britanicii care se întorc din Palma de Mallorca sau Ibiza riscă să intre în carantină.

Un cuplu a declarat pentru MailOnline că va trebui să-și anuleze călătoria la Ibiza pentru a-și vedea nepoții pentru prima dată de când a început pandemia, din cauza regulilor stricte de autoizolare pentru călătorii care se întorc.

O altă familie care urmează să zboare vineri către Menorca a spus că sunt blocați deoarece agențiile de turism și companiile aeriene refuză să ofere rambursări.

Secretarul pentru transporturi Grant Shapps nu a arătat nici o simpatie pentru miile de britanici care ar putea fi afectați de schimbarea bruscă a listei de călătorii, spunând că incertitudinea este un „fapt al vieții”.

O decizie cu privire la includerea Insulelor Baleare pe lista galbenă, pe fondul creșterii numărului de infecții este posibil să se ia încă de astăzi, 14 iulie.

S-a făcut anunțul OFICIAL! Ce țări intră pe lista verde a Marii Britanii. Uniunea Europeană se revoltă

Cazurile sunt în creștere după afluxul de turiști britanici din ultimele zile.

Experții britanici spun însă că nu există încă dovezi că decizia de a pune Ibiza, Mallorca și Menorca pe lista verde este de vină pentru creșterea numărului de cazuri.

Cei care călătoresc în țările de pe lista galbenă, precum Spania continentală, trebuie să se autoizoleze timp de 10 zile la întoarcerea în Anglia. Cu toate acestea, începând cu 19 iulie, cerința va fi eliminată pentru cei complet vaccinați și pentru cei cu vârsta sub 18 ani.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 3]

Varianta Delta a coronavirusului, în război cu Marea Britanie. Focar de infecție pe nava amiral a marinei britanice

Comisia Europeană solicită aderarea României la Spațiul Schengen. Punctele de trecere ale frontierei de la granița cu Ungaria vor ajunge un simplu decor