in

Lira sterlină continuă să scadă

Lira sterlină s-a prăbuşit la minimul ultimilor 31 de ani, în condiţiile în care investitorii au început să caute active sigure după votul britanicilor de a părăsi Uniunea Europeană, scrie Bloomberg, citată de Mediafax.

Lira a reuşit să atingă un nou record negativ, după o scădere de 1,7%.

M&G Investment, un fond de investiţii de 5,7 miliarde de dolari, şi-a suspendat activităţile marţi, după ce Standard Life Investment a îngheţat tranzacţionarea.

“Sunt puţine lucruri care ar putea opri prăbuşirea lirei în viitorul apropiat”, a spus Peter Dragicevich, director la Commonwealth Bank of Australia.

Julius Baer Group, compania cu cele mai apropiate estimări post-Brexit, avertizează că lira va scădea la 1,16 dolari până la sfârşitul lunii septembrie.

Aurul a crescut, miercuri, cu până la 1,1%, la 1.371,39 dolari uncia, cel mai ridicat nivel din ultimii doi ani (martie 2014), în timp ce argintul a avut un avans de 1,8%.

 

Preţul petrolului a scăzut cu 0,6%, la 46,34 de dolari barilul, după ce a scăzut marţi cu până la 4,9%. Preţul barilului de petrol era luna trecută la 51,67 de dolari, aproape dublu faţă de preţul înregistrat în ianuarie, de 26,05 dolari, minimul ultimilor 12 ani.

Cele mai bune destinații de vacanță după BREXIT: Top zece ţări cu cea mai bună rată de schimb

Casele de schimb valutar din toată lumea refuză să schimbe lirele turiștilor britanici

UK iese din UE, lira sterlină se prăbușește

Lira sterlină, tot mai slabă în apropierea Brexitului

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Cele mai bune destinații de vacanță după BREXIT: Top zece ţări cu cea mai bună rată de schimb

Jale mare în UK! Romii din Țăndărei nu vor să plece acasă după Brexit