in

Magnat RUS „găsit spânzurat” în garajul casei sale de lux din Surrey, Anglia. Auzise că Boris confiscă averile oligarhilor

Un magnat rus care a făcut avere din petrol și gaze a fost găsit spânzurat în garajul conacului său din Surrey.

Magnatul rus era născut în Ucraina, avea 66 de ani și a fost găsit luni, 28 februarie, spânzurat.

Descoperirea a fost făcută de un grădinar, la moșia Wentworth din Virginia Water, Surrey, în sud-vestul Londrei, potrivit The Sun.

Poliția tratează moartea lui Mikhail Watford ca fiind „inexplicabilă”, dar nu o consideră ca fiind suspectă.

Vestea morții lui Watford a apărut în ziua în care Boris Johnson a declarat în Parlamentul britanic că va publica o listă completă a persoanelor asociate cu regimul lui Vladimir Putin, dintre care o mare parte vor fi sancționate.

Poliția a fost chemată după ce Watford, care nu se numără printre oligarhii deja sancționați, a fost găsit mort, luni la prânz.

Ieri, soția sa din Estonia, Jane, în vârstă de 41 de ani, a postat o fotografie pe rețelele de socializare în care apare sărutându-și soțul pe terenul conacului lor.

Potrivit The Sun, citat de Daily Mail, un prieten de familie a spus că starea de spirit a lui Watford ar fi fost zguduită din cauza războiului din Ucraina.

Oligarh de origine ucraineană, găsit mort în locuința sa din sud-estul Angliei

„Momentul morții sale și al invaziei Ucrainei nu a fost cu siguranță o coincidență”, a declarat sursa publicației menționate. Un alt asociat a declarat că moartea lui Watford „ ridică semne de întrebare” după alte morți suspecte ale cetățenilor ruși în Marea Britanie.

Pe numele său adevărat Mihail Tolstosheya, magnat ul rus s-a născut în 1955 în Ucraina, când țara făcea parte din Uniunea Sovietică. Acesta a făcut avere din petrol și gaze, înainte de a construi un imperiu imobiliar în Marea Britanie.

Magnatul rus și-a schimbat numele când a ajuns în Marea Britanie

Rusul și-a schimbat numele în Watford când s-a mutat în Marea Britanie, unde a achiziționat case în Eaton Square, din Belgravia, în centrul Londrei, dar și un conac de 18 milioane de lire sterline în Virginia Water, Surrey și, cel mai recent, o serie de proprietăți pe Wentworth.

În 2015, el se plângea de cât de dificil este să găsească un conac „perfect pentru superyacht” în afara Londrei.

Pentru că nu a găsit o casă care să îndeplinească standardele sale, Watford și-a comandat propria proprietate întinsă de 9.640 mp, lăudându-se că porțile din fier forjat au fost făcute de compania care a realizat porțile de la Palatul Kensington.

De asemenea, aleea în valoare de 56.000 de lire sterline a fost modelată pe piatra circulară, precum piața din fața King’s College, Cambridge. „Vreau perfecțiunea, nimic mai puțin”, spunea el.

„În Londra – Mayfair, Knightsbridge, Belgravia – este posibil să găsiți calitate superioară. Dar în afara Londrei, nu. Nici măcar pe aproape. Nu ar fi corect să spun că sunt case ieftine. Nu vreau să fiu nepoliticos, dar au stilul greșit, finisaje greșite, nu sunt de calitate superioară. Nu sunt pentru noi”, spunea Watford.

Acesta a susținut că slăbiciunea sa pentru „calitate superioară, de top” provine din construirea de superyacht-uri.

În 2007, magnatul a ajuns în prima pagină a ziarelor când a dat în judecată două femei de la firma sa de proiectare și dezvoltare imobiliară din Chelsea, High Life Developments, susținând că acestea îl defăimaseră că le-a făcut avansuri necorespunzătoare la o petrecere la birou.

„O anchetă asupra circumstanțelor morții este în curs de desfășurare, dar nu se crede că există circumstanțe suspecte”, a anunțat Poliția din Surrey.


///Magnat RUS „găsit spânzurat” în garajul casei sale de lux din Surrey, Anglia. Auzise că Boris confiscă averile oligarhilor///

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]

Marea Britanie vrea să confiște averile oligarhilor ruși și să le dea refugiaților ucraineni

Marea Britanie vrea să confiște averile oligarhilor ruși și să le dea refugiaților ucraineni

Taxa ULEZ va fi extinsă pentru toată Londra, până la M25. Sadiq Khan a făcut anunțul

Taxa ULEZ va fi extinsă pentru toată Londra, până la M25. Sadiq Khan a făcut anunțul