in

Mare Britanie. Haosul de la granița cu Franța continuă. Se poate trece doar cu test negativ. Mii de șoferi așteaptă testarea

Miile de camioane care au așteptat 48 de ore la Dover pentru a trece în Franța pot părăsi Marea Britanie de azi, însă doar dacă șoferii prezintă un test negativ.

Autoritățile spun că acest lucru înseamnă continuarea haosului, în condițiile în care și cel mai rapid test durează circa 30 de minute.

Un acord a fost încheiat în cele din urmă cu Franța, după ce duminică, 20 decembrie, președintele Franței, Emmanuel Macron, a impus interdicția intrării din Regatul Unit, iar mii de camioane au fost blocate în Kent.

Acordul impune ca fiecare conducător auto să fie testat pentru coronavirus, folosindu-se teste rapide, al căror rezultat apare în mai puțin de o oră, scrie Daily Mail.

Însă, a fi necesară o muncă titanică, pentru a testa 6.000 de șoferi pe zi, când rezultatul unui test apare în medie la 30 de minute.

Celor testați negativ și se va da undă verde pentru a intra în Franța, dar cazuri pozitive vor fi trimise la un hotel pentru izolare.

Personalul NHS Test and Trace a sosit aseară, 22 decembrie, în Kent, din Doncaster, de la 230 de mile depărtare, potrivit ITV.

Marea Britanie: Sute de români șoferi de TIR, blocați la granița cu Franța

De asemenea, 150 de soldați sunt pregătiți să ajute, susțin rapoartele guvernului.

O mare parte din Europa a interzis intrarea călătorilor britanici și a transportului de marfă din Marea Britanie după ce în regat a fost descoperită o nouă tulpină a coronavirusului, mai transmisibilă.

Feriboturile spre Franța au început să plece la ora 3.30 dimineața, ducând primele camioane pe continent.

În primăvară, celor care treceau în Franța li se verifica temperatura, iar acest lucru a dus la cozi de zeci de kilometri, ceea ce înseamnă că în condițiile de acum sunt așteptate situații mult mai dificile.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Șofer român, blocat la Dover: „Nu mă mai întorc în Marea Britanie”

Criza COVID: Supermarketurile din Marea Britanie raționalizează hârtia igienică și săpunul