in

Marea Britanie a devenit ca o canalizare deschisă: “Oamenii vor muri din cauza poluării”



Marea Britanie a devenit ca o canalizare deschisă. Teste recente au arătat că în rezervele de apă din Marea Britanie există de toate: bacterii, viruși, substanțe chimice și chiar radioactivitate. Ministrul pentru mediu, Steve Reed: “Apa noastră potabilă nu mai este sigură, iar râurile noastre sunt pline de deversări toxice”.

Marea Britanie a devenit ca o canalizare deschisă

Marea Britanie a devenit un canal deschis, apa sa fiind poluată la niveluri record. În ultimele zile, locuitorilor din Devon, regiunea idilică aflată la poarta de intrare în Cornwall, li s-a spus să își fiarbă apa de la robinet după ce au apărut zeci de cazuri de dizenterie datorate prezenței bacteriei E. coli., scrie Corriere.it.

Iar în aceleași ore, s-a descoperit că milioane de tone de efluenți de canalizare au fost deversate în Lacul Windermere, cel mai frumos și faimos lac din Anglia, situat în Districtul Lacurilor, la granița cu Scoția. Dar deja cu câteva luni în urmă, la istorica regată Oxford-Cambridge de pe Tamisa, canotorii s-au simțit atât de rău încât râul care traversează Londra este poluat.

Teste recente au arătat că în apă există de toate: bacterii, viruși, substanțe chimice și chiar substanțe radioactive. Nu e de mirare, așadar, că ecologiștii au lansat un avertisment dramatic: “Cineva va muri în această vară”. Charles Watson, fondatorul River Action Uk, a declarat în fața Comitetului pentru Mediu că “odată cu creșterea temperaturilor, zeci de mii de familii vor merge la râuri, pe plaje, pe lacuri – nu exagerez, cineva va muri din cauza acestor niveluri patogene“.

Cine este de vină

Chestiunea devine politică, pentru că de vină pentru această degradare sunt și companiile de alimentare cu apă, care aruncă deșeuri în mare sau în râuri fără precauții, într-un moment în care anunță noi creșteri de tarife care vor lovi o populație deja epuizată de costul vieții. Laburiștii nu au ratat ocazia: “Conservatorii au distrus industria noastră de apă”, a declarat ministrul din umbră pentru mediu, Steve Reed: “Apa noastră potabilă nu mai este potabilă, iar râurile noastre sunt pline de deversări toxice. Doar 16% dintre cursurile de apă britanice ating un standard biologic bun și nici unul nu trece testele pentru poluarea chimică.

Controversa este cu atât mai acută cu cât companiile de apă din Anglia au fost privatizate pe vremea lui Margaret Thatcher: iar acestea au pus adesea profitul înaintea siguranței. De asemenea, managementul lor este sub acuzație: Thames Water, care aprovizionează Londra cu apă, se află în pragul falimentului și se anunță o salvare publică, pe cheltuiala contribuabililor. Nu este de mirare, așadar, că din rândurile Partidului Laburist se ridică voci care cer renaționalizarea industriei apei.

Infrastructura

“Companiile de apă au acumulat 64 de miliarde de datorii și au plătit 78 de miliarde în dividende atunci când au fost privatizate în 1989”, a denunțat deputatul de opoziție Clive Lewis, “Aceste companii au plătit 1,4 miliarde în dividende numai în 2022, același an în care 11 dintre ele au fost amendate pentru că nu au atins obiectivele de calitate.

La baza problemelor se află incapacitatea de a construi infrastructura necesară pentru a face față schimbărilor climatice, care chiar și în Anglia provoacă din ce în ce mai multe inundații și secete care pun presiune asupra aprovizionării cu apă. Între timp, tot ce rămâne de făcut este să mergem la supermarket și să ne facem provizii de apă minerală.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 2 In medie: 5]

Ryanair, Wizz Air, easyJet, Jet2, TUI și British Airways. Cele mai recente reguli privind bagajele de mână.

Politica strictă a Ryanair privind bagajele de mână îi costă pe călători 70 de lire sterline la aeroport

Marea Britanie, guvernul pregătește populația pentru un atac nuclear. „Aceasta este lista de bunuri de urgență”