in

Marea Britanie, guvernul pregătește populația pentru un atac nuclear. „Aceasta este lista de bunuri de urgență”Lista cu provizii de urgență pentru un atac nuclear în Marea Britanie. Guvernul britanic a lansat un nou site web care oferă îndrumări pentru public pentru a se pregăti pentru situații de urgență precum o altă pandemie, un atac cibernetic în masă sau un război nuclear. Gospodăriile ar trebui să se aprovizioneze cu conserve de alimente, apă îmbuteliată și un radio alimentat cu baterii sau eolian pentru a se pregăti pentru o urgență națională.

Lista cu provizii de urgență pentru un atac nuclear în Marea Britanie

Guvernul britanic a lansat miercuri un nou site web, prepare.campaign.gov.uk, care stabilește îndrumări pentru ca publicul să se pregătească pentru crize majore. Inundațiile sunt avertizate că sunt cel mai frecvent risc pentru public, alte situații de urgență fiind pregătite pentru a include orice, de la o altă pandemie la un atac cibernetic în masă care întrerupe internetul. Cazurile extreme ar putea include un atac nuclear în Europa sau o erupție vulcanică într-o altă țară care ar aduce nori de dioxid de sulf foarte toxic în Marea Britanie.

Site-ul web oferă un document pe care publicul îl poate descărca și completa pentru a-i ajuta să pregătească un plan pentru situațiile în care nu au electricitate, telefon sau conexiune la internet. Se recomandă să aveți provizii pentru trei zile. Printre articolele cu care site-ul spune că oamenii ar trebui să se aprovizioneze, sunt baterii de rezervă pentru lanterne și radiouri sau o bancă de curent portabilă pentru încărcarea telefonului mobil. De asemenea, sugerează să păstrați în dulap o trusă de prim ajutor, șervețele umede, dezinfectant pentru mâini și articole pentru bebeluși, cum ar fi scutece.

Lista include, de asemenea, alimente neperisabile care nu necesită gătit, cum ar fi conservele de carne, fructele sau legumele, precum și un deschizător de conserve. Se adaugă: „Nu uitați de mâncare pentru animalele de companie”. Sfatul spune că Organizația Mondială a Sănătății recomandă un minim de 2,5-3 litri de apă potabilă de persoană pe zi pentru supraviețuire, adăugând că 10 litri de persoană pe zi este o cantitate „mai confortabilă”, oferind posibilități de gătit și igiena de bază.

Impactul devastator al unei bombe nucleare asupra Londrei: 6 milioane de londonezi morți

Vine un mega-exercițiu de pandemie

Revizuirea planificării rezilienței naționale a Marii Britanii vine după ce pandemia de Covid a dezvăluit lacune și defecte în măsurile de urgență care nu au reușit să fie actualizate în decenii. Anul viitor urmează să aibă loc un exercițiu de pandemie la scară largă, care implică zeci de mii de oameni din toate serviciile guvernamentale și publice. Potrivit unui sondaj, care va fi publicat miercuri de Conferința de Apărare de la Londra, mai mult de 40% dintre oameni nu au provizii pentru trei zile de alimente și apă neperisabile și doar 15% au un kit de aprovizionare de urgență în casele lor.

Într-un discurs citat de Mirror, vicepremierul Oliver Dowden spune: „Cine poate uita rafturile goale ale supermarketurilor în primele zile ale pandemiei? Și câți dintre noi au acționat de atunci, astfel încât să fim mai pregătiți dacă s-ar întâmpla din nou? Dacă a existat o întrerupere a curentului național, câți dintre noi avem lanterne și baterii? Dacă apa s-a oprit, câți dintre noi avem câteva sticle depozitate? Și dacă a avut loc un atac cibernetic, câți dintre noi avem mijloacele de a asculta radioul fără alimentare de la rețea sau wi-fi?”

► Sadiq Khan spune că Londra este „bine pregătită” pentru un atac nuclear

Lista cu provizii de urgență

  • Lanternă
  • Power bank portabil pentru încărcarea telefonului mobil
  • Radio cu baterii pentru a obține actualizări în timpul unei întreruperi de curent
  • Baterii de rezervă pentru lanternă sau radio
  • Trusă de prim ajutor
  • Șervețele umede și dezinfectant pentru mâini
  • Apa imbuteliata
  • Alimente neperisabile care nu necesită gătire (de exemplu, conserve de carne, fructe sau legume) și deschizător de conserve
  • Articole pentru bebeluși (de exemplu scutece și lapte praf)
Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 2 In medie: 5]

tamisa poluata

Marea Britanie a devenit ca o canalizare deschisă: “Oamenii vor muri din cauza poluării”

Anglia introduce noi reguli mai stricte pentru permisul de conducere. „Acești șoferi nu au voie să transporte pasageri”