in

Marea Britanie anunță creșterea taxelor și tăierea bugetelor în cazul unui Brexit

Ministrul de Finanțe al Marii Britanii, George Osborne, a anunțat miercuri, 15 iunie, că se vor lua noi măsuri de austeritate în cazul unui Brexit, potrivit Reuters.

El a avertizat că reducerea schimburilor comerciale şi a investiţiilor în urma părăsirii blocului comunitar va produce o “pagubă” de 30 de miliarde de lire sterline. Gaura va fi acoperită, potrivit lui Osborne, prin majorarea taxelor şi tăierea cheltuielilor pentru sănătate, educaţie şi apărare.

Alistair Darling, predecesorul său în guvernul laburist al lui Gordon Brown, care face şi el campanie pentru rămânerea Marii Britanii în UE, susține același lucru.

Părăsirea UE ar reduce investiţiile, ar lovi familiile şi ar afecta economia britanică. Voi avea responsabilitatea de a reface stabilitatea finanţelor publice şi aceasta ar însemna un buget de urgenţă, în care vom fi nevoiţi să majorăm taxele şi să tăiem cheltuielile”, a declarat George Osborne, în cadrul campaniei pentru rămânerea Marii Britanii în UE (“Britain stronger in Europe”).

Potrivit acestuia, impozitul pe venit ar urma să crească de la 20% la 22% pentru cota de bază, iar pentru cea superioara de la 40% la 43%.

De asemenea vor fi majorate accizele la alcool și benzină, iar bugetele pentru sănătate, apărare și educație ar urma să fie diminuate, la fel ca și cheltuielile pentru pensii, a mai spus Osborne.


În schimb, cei care fac campanie pentru ieșirea țării din UE, susțin că economia, dimpotrivă, va crește, iar guvernul va putea cheltui mai mult pentru sănătate dacă nu va mai trebui să contribuie la bugetul comunitar.

Britanicii se vor pronunţa pe 23 iunie, într-un referendum, cu privire la oportunitatea părăsirii Uniunii Europene de către Marea Britanie, una dintre cele mai importante decizii ale ţării în ultimele decenii.

 

Potrivit celor mai recente sondaje de opinie, tabăra care susţine votul pentru ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană la referendumul din 23 iunie are un avans de şase puncte procentuale în faţa celor care sprijină rămânerea în blocul comunitar.

Halal jurnalism imparțial în UK! THE SUN își îndeamnă cititorii să voteze pentru ieșirea din UE

Ieșirea din Uniunea Europeană nu le va aduce britanicilor liniște și prosperitate

Reprezentantul Ziarului Românesc participă la ceremonia anunțării rezultatului referendumului din 23 iunie

Daily Express: Țigările românești de contrabandă invadează Marea Britanie

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Pate din somon afumat

Votul prin corespondenţă, o mare zeflemea plecată din Parlament spre Diaspora