in

Marea Britanie așteaptă o EXPLOZIE a prețurilor la energie. Companiile cer intervenția Guvernului

Marea Britanie așteaptă o EXPLOZIE a prețurilor la energie

Boris Johnson urmează să anunțe noi măsuri pentru a ajuta la o adevărată explozie a prețurilor la energie, luna următoare, scrie Daily Mail.

Miniștrii au ajuns la concluzia că „trebuie făcut ceva” înainte ca prețurile să explodeze, la 1 aprilie, când plafonul de preț va fi majorat, dar nu au decis încă ce formă va lua această intervenție.

Potrivit Sky News, premierul Boris Johnson va participa personal la întâlniri privind criza energetică, săptămâna viitoare.

Măsurile vor însemna cheltuirea unor fonduri suplimentare de la Ministerul de Finanțe, care a plătit deja miliarde în timpul pandemiei de coronavirus.

Un anunț cu privire la măsurile ce urmează să apară este așteptat până pe 7 februarie, care este data la care organul de supraveghere al energiei, Ofgem, va anunța amploarea creșterii plafonului.

Noul plafon de preț va fi în vigoare din aprilie până în septembrie 2022.

Cu toate acestea, este de așteptat ca oamenii să fie afectați de o creștere cu aproximativ 600 de lire sterline pe an, ceea ce înseamnă că facturile anuale ar putea depăși 1.877 de lire sterline.

Una dintre măsurile posibile ar fi extinderea reducerii Warm Home, a raportat The Telegraph.

2,2 milioane de case se califică deja pentru program, care oferă 140 de lire sterline ajutor, din octombrie 2021, până în martie 2022.

Prețurile caselor din Marea Britanie, cea mai mare creștere anuală din toate timpurile

Miniștrii au spus că schema ar trebui îmbunătățită cu 10 lire sterline iarna viitoare și să permită acoperirea a încă 800.000 de gospodării.

Vestea a venit în momentul în care clienții se confruntă cu amenințarea unor facturi mai mari la cumpărături, din cauza creșterii prețurilor la energie.

Un sondaj al Camerelor de Comerț britanice efectuat în aproape 5.500 de companii a arătat că trei din cinci se așteaptă ca prețurile să crească în următoarele trei luni.

Familiile au fost avertizate, de asemenea, că facturile interne la gaz și electricitate ar putea crește cu până la 50% în aprilie, odată cu creșterea plafonului prețului energiei.

Boris Johnson a respins aseară cererile de suspendare a taxelor ecologice pe facturile gospodăriilor, pentru a reduce presiunea asupra consumatorilor.

La o întâlnire cu secretarul de afaceri Kwasi Kwarteng, șefii companiilor de energie au cerut ca taxele să fie eliminate, împreună cu TVA-ul.

De asemenea, s-a cerut guvernului acordarea de împrumuturi, astfel încât companiile să poată ajuta, la rândul lor, clienții.

În această săptămână, prim-ministrul a părut să excludă și reducerea TVA-ului la combustibil, spunând că nu ar fi de folos celor mai săraci.


…Marea Britanie așteaptă o EXPLOZIE a prețurilor la energie. Companiile cer intervenția Guvernului…

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Iarna revine în forță în Marea Britanie. Londra ÎNGHEAȚĂ la -6 grade Celsius

Iarna revine în forță în Marea Britanie. Londra ÎNGHEAȚĂ la -6 grade Celsius

garsoaniera cluj 24mp

Preţul uriaş pe care l-a cerut un clujean pentru o garsonieră de 24 mp: “Vă rog fără oferte bombă”