in

Marea Britanie: Furnizori de gaze și electricitate intră în faliment

Numărul furnizorilor de gaze și electricitate din Marea Britanie s-ar putea diminua cu trei sferturi în lunile următoare, din cauză că multe firme de profil intră în faliment.

Astfel, ar urma să rămână doar 10 astfel de companii energetice, după ce nouă și-au anunțat deja intrarea în faliment, ca urmare a creșterii fulminante a prețurilor, în ultimul timp ,pe bursele europene.

Potrivit publicației Oil Price, mai mulți mici furnizori, printre care și People’s Energy and Utility Point, Pfp Energy și Moneyplus Energy, și-au anunțat intrarea în faliment din cauza majorării prețurilor de achiziție a gazelor și energiei electrice.

Mai mult, cea de-a șasea cea mai mare companie energetică din Marea Britanie, Bulb, a efectuat recent o infuzie de capital pentru a evita colapsul, solicitând consultanță de la banca de investiții Lazard.

Criza energiei în Mare Britanie: Facturile la gaze și electricitate vor sări în aer de luna viitoare. Sute de mii de familii vor avea de suferit

Ultimele două companii care au anunțat părăsirea pieței de energie sunt Green și Avro. Anunțul Green a venit la doar o zi după ce firma a anunțat că a angajat consultanți pentru a intra în insolvență. Furnizorul a declarat că „iese de pe piață din cauza faptului că guvernul nu a reușit să ofere niciun sprijin micilor furnizori de energie”, informează Sky News.

Guvernul a anunțat că va menține actualul nivel de plafonare

Compania deservește aproximativ 250.000 de clienți și are peste 180 de angajați. Avro Energy, care deservește 580.000 de clienți, a anunțat, de asemenea, intrarea în procedură de insolvență.


Reglementatorul pieței, Ofgem, a recunoscut că ritmul actual de creștere a prețurilor la gaze este fără precedent. Pe de altă parte, secretarul pentru Afaceri și Energie, Kwasi Kwarteng, a criticat companiile energetice care cer ridicarea plafonului impus prețurilor din facturi, astfel încât acestea să poată transfera consumatorilor casnici creșterea costurilor cu achiziția de gaze naturale.

Furnizorii au intrat în afaceri „nesiliți de nimeni”, le-a transmis Kwarteng parlamentarilor, în cadrul unei audieri, după ce guvernul a refuzat să-i salveze pe furnizorii falimentari. Guvernul britanic a anunțat că va menține actualul nivel de plafonare a prețurilor, care se ridică la un nivel de 1.277 de lire sterline pe lună în cazul unui consumator casnic.


…Marea Britanie: Furnizori de gaze și electricitate intră în faliment…

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]

Cerb alb rar, împușcat de poliție într-un oraș din Anglia. Punea în pericol pietonii

Cerb alb rar, împușcat de poliție într-un oraș din Anglia. Punea în pericol pietonii

Polițistul ucigaș, mărturie șocantă: „Niște români m-au pus să o răpesc pe Sarah Everard”

Polițistul ucigaș, mărturie șocantă: „Niște români m-au pus să o răpesc pe Sarah Everard”