in

Criza energiei în Mare Britanie: Facturile la gaze și electricitate vor sări în aer de luna viitoare. Sute de mii de familii vor avea de suferit

Criza energiei în Mare Britanie: Facturile la gaze și electricitate vor sări în aer de luna viitoare. Sute de mii de familii vor avea de suferit

Parlamentarii conservatori spun că Marea Britanie se va confrunta cu o iarnă „foarte, foarte dificilă” din cauza creșterii costurilor de trai odată cu mărirea prețurilor la gaze și electricitate și a reducerii beneficiilor.

Potrivit The Guardian, sute de mii de familii britanice vor avea de suferit din cauza șocului prețului energiei, dar și din cauza scumpirilor iminente ce vor veni din aceiași cauză.

Pe lână lipsa alimentelor, gospodăriile vor întâmpina dificultăți din cauza creșterii facturilor la energie, combinată cu reducerea Creditului Universal și creșterea sumelor pentru asigurările naționale.

Damian Green, fost ministru al cabinetului Theresa May, a avertizat cu privire la „viitorul foarte, foarte dificil pentru sute de mii de familii din această țară”, în timp ce Robert Halfon, fost ministru conservator al afacerilor, a cerut guvernului să ia în considerare stoparea sau reducerea TVA-ului de 5% la facturile de energie.

La rândul lor, laburiștii au declarat că multe gospodării vor fi paralizate de „tripla problemă” a creșterii prețurilor la energie, creșterea NI și reducerea Creditului Universal.

Laburiștii vor forța, marți, 21 septembrie, o dezbatere în Camera Comunelor cu privire la faptul că peste 6 milioane de familii vor pierde peste 1.000 de lire sterline pe an.


Marea Britanie, lovită de scumpiri la gaze și curent. Furnizorii cer ajutorul guvernului

Facturile la energie vor crește în medie cu 139 de lire sterline pe ani, din luna octombrie, deși plafoanele de preț restricționează creșterile suplimentare în timpul iernii.

Guvernul îndeamnă populația la calm

Guvernul insistă asupra faptului că Marea Britanie este „rezistentă”, iar Kwasi Kwarteng,  ministrul Afacerilor, a spus că „nu se pune absolut nicio problemă ca oamenii să rămână fără energie electrică sau în imposibilitatea oamenilor de a-și încălzi casele”.

Ministrul a respins, de asemenea, ideea „săptămânii de lucru de trei zile sau o revenire la anii ’70”, spunând că o astfel de gândire era „alarmistă, inutilă și complet eronată”.

Cu toate acestea, camerele de comerț britanice au declarat că fabricile discută deja despre o „reducere a capacității de funcționare”, cum ar fi o săptămână de lucru de trei sau patru zile sau reducerea orelor din cauza prețurilor ridicate la gaz și a consecinței lipsei de CO2 .

O masă rotundă cu furnizorii de energie și grupurile de consumatori, organizată luni dimineață, va fi urmată de o alta, în zilele următoare. „Poziția noastră clară și convenită, conform căreia plafonul prețului la energie va rămâne în vigoare, este esențială pentru următorii pași”, se arată în comunicat.

Companiile se luptă deja cu o lipsă de personal, legată atât de Brexit, cât și de COVID, precum și de întreruperea globală a lanțului de aprovizionare legată de pandemie, în timp ce experții avertizează că prețurile mai mari ale energiei vor duce probabil la inflație.


…Criza energiei în Mare Britanie: Facturile la gaze și electricitate vor sări în aer de luna viitoare. Sute de mii de familii vor avea de suferit…

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 4 In medie: 3.8]

româncă dispărută

Româncă de 14 ani, dispărută în Londra. Nu a mai fost văzută de 2 luni

Anglia: Șoferi români de camion s-au umplut de sânge la un grătar în Purfleet