in

Marea Britanie „injectează” fonduri în mai multe sectoare. Va fi plătită și cea de-a patra tranșă de bani pentru persoanele „self employed”

Ministrul de Finanțe britanic, Rishi Sunak, va anunța, săptămâna viitoare, un buget post-lockdown pentru sprijinirea economiei Regatului Unit.

Se așteaptă ca șeful finanțelor britanice să ofere noi ajutoare pentru firmele de transport, firmele de ospitalitate și piața imobiliară. De asemenea, urmează să fie anunțată o nouă tranșă de bani pentru angajații independenți (self employed), scrie Daily Mail.

Totuși, ministrul urmează să păstreze planurile de creștere a impozitelor, inclusiv o creștere cu 5 pence a taxei pe combustibil, ceea ce ar putea afecta milioane de șoferi.

De asemenea, vor fi anunțate reduceri ulterioare ale TVA pentru industria hotelieră și turistică, să continue pauza de plată pentru taxa de timbru și să extindă schema de locuri de muncă.

Rata șomajului în Marea Britanie, cel mai mare nivel din ultimii cinci ani

Planurile ar putea include vouchere pentru cumpărături și taxe mai mici pentru alcool pentru restaurantele și pub-urile afectate de restricțiile pandemiei, până la începutul verii.

De asemenea, ar putea apărea taxe mai mari pentru băuturile din supermarketuri, pentru a ajuta comercianții locali. Este posibil să se apeleze din nou la schema Eat Out to Help Out din vara trecută.

Marea Britanie a făcut împrumuturi record, datoria națională ajungând la 2 trilioane de lire sterline.

De asemenea, schema de ajutor pentru angajați, care urmează să se încheie la 30 aprilie, va fi prelungită cu aproximativ 4 miliarde de lire sterline pe lună.

Planurile pentru o creștere imediată cu 5 pence a taxei pe combustibil vor fi abandonate.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Londra: Băiat de 16 ani lovit intenționat cu mașina și apoi înjunghiat de patru interlopi

Românii din Marea Britanie își caută de lucru în alte state europene: „Aici nu prea mai rămâi cu nimic“