in

Marea Britanie se pregătește pentru o nouă perioadă cu zăpadă, temperaturile scad săptămâna viitoare

Marea Britanie se pregătește pentru o nouă perioadă cu zăpadă, temperaturile scad săptămâna viitoare. Ea ar putea fi lovită de mai multe ninsori, deoarece temperaturile vor scădea până aproape de zero grade în câteva zile, a avertizat Met Office.

Ninsori “perturbatoare” ar putea lovi insula în cursul săptămânii viitoare, în condițiile în care un val de frig se va instala în anumite zone din Scoția și Anglia, scrie dailymail.co.uk.

Citiți și: Marea Britanie este disperată după muncitori. Construcțiile și sănătatea sunt cele mai afectate sectoare

Marea Britanie se pregătește pentru o nouă perioadă cu zăpadă

Meteorologul Aidan McGivern, de la Met Office, a descris cel mai probabil scenariul în care aerul rece va fi împins în nordul și estul Marii Britanii, provocând ninsori până la începutul săptămânii viitoare.

El a descris: “Presiunea joasă din sud și din vest este posibil să împingă și să se amestece cu aerul rece din nord și est, ceea ce va duce la ninsori perturbatoare în unele locuri până la începutul săptămânii viitoare”.

Scoția s-ar putea confrunta cu ninsori începând de sâmbătă, potrivit The Sun, în timp ce alte părți din nord-estul Regatului Unit vor fi afectate ulterior.

În prognoza sa pe termen lung pentru perioada 3-12 martie, un purtător de cuvânt al Met Office a mai adăugat: “Vineri este probabil să fie în mare parte înnorat, cu unele ploi slabe pe alocuri, deși rămân posibile unele intervale senine sau însorite.

Vremea în week-end

‘În weekend, se așteaptă să continue condițiile stabilite, aducând nori variabili cu unele intervale senine și însorite’, se arată în prognoză.

‘Ploi în principal de-a lungul coastelor nordice și estice ar putea fi de iarnă pe dealuri. Mai târziu în această perioadă, se așteaptă ca presiunea înaltă să migreze spre nord-vest, crescând probabilitatea oricăror ploi de iarnă în nord și est.

‘Există o mică posibilitate ca ploile sau ninsorile mai organizate să se răspândească spre sud, iar vestul și nord-vestul vor rămâne cel mai probabil sub un regim stabilit.

Un meteorolog de la Met Office a descris: ‘Presiunea joasă din sud și vest este posibil să se împingă și să se amestece cu frigul la nord și est’ (imagine de arhivă).

‘Vânturi în general ușoare până la moderate, posibil să devină mai puternice în nord. Temperaturile sunt în general mai reci decât media, cu unele înghețuri pe timpul nopții probabile.’

Meteorologii au avertizat anterior cu privire la un eveniment meteorologic care ar putea declanșa o vreme de iarnă aspră, similară cu furtuna ‘Beast from the East’, care a lovit Marea Britanie cu 22 de centimetri de zăpadă în 2018.

Met Office a precizat că există o probabilitate de 80% ca un eveniment de încălzire stratosferică bruscă (SSW) să aibă loc la sfârșitul lunii februarie.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 3 In medie: 3.3]

Familie distrusă după ce o fată de 20 de ani s-a prăbușit și a murit brusc în brațele tatălui ei. „Atac de cord”

Situație critică piața imobiliară

Situație critică pe piața imobiliară din Marea Britanie: prețurile caselor scad cu cel mai rapid ritm anual din 2012