in

Marea Britanie este disperată după muncitori. Construcțiile și sănătatea sunt cele mai afectate sectoare

Marea Britanie duce lipsă acută de muncitori

Criză de muncitori în Marea Britanie. Marea Britanie se confruntă cu o criză de muncitori, în ciuda faptului că a avut o imigrație netă record anul trecut, care a ajutat la compensarea îmbătrânirii populației. Economiile moderne au nevoie de imigranți pentru a se dezvolta și Marea Britanie nu face excepție.
>>> Nivelul de trai al muncitorilor britanici a scăzut într-un ritm record, salariile nu țin pasul cu inflația

Criză de muncitori în Marea Britanie

Sănătatea și îngrijirea au nevoie de aproximativ 165.000 și 130.000 de lucrători, respectiv, în timp ce jumătate dintre firmele de construcții din țară au un personal insuficient. Ministrul de Finanțe a cerut recent la 300.000 de pensionari să se întoarcă la muncă pentru a ocupa locurile vacante, scrie The Guardian.

Refugiații, opriți să muncească

Criză de muncitori în Marea Britanie – Cu toate acestea, guvernul cheltuiește peste 1 miliard de lire pe an pentru a oferi refugiaților din Afganistan, Irak, Siria și Albania cazare în hoteluri din Londra, cu condiția să nu lucreze. Dacă aceștia încearcă să găsească un loc de muncă, sunt urmăriți și deportați. Această politică este ipocrită, deoarece Brexit-ul a îngustat oferta de forță de muncă din estul și sudul Europei. Muncitorii non-europeni au fost absorbiți pentru a compensa această scădere, însă acum guvernul se confruntă cu o provocare – trebuie să promită să limiteze imigrația, dar totodată să găsească suficientă forță de muncă.

Soluția nu este limitarea imigrației, ci mai degrabă oferirea de stimulente pentru a atrage și menține muncitorii în țară. Acest lucru ar putea include facilități pentru cazare, educație și îngrijire pentru copii. >>> Nivel record de locuri de muncă vacante în Marea Britanie. Este nevoie de muncitori

Sunak nu recunoaște

Criză de muncitori în Marea Britanie – Sunak nu va admite că imigrația este răspunsul la criza de forță de muncă. Rishi Sunak este acum blocat. El trebuie să promită că va înăbuși imigrația și, totuși, că va găsi cumva mai mulți muncitori. Pentru a-i satisface pe cei de dreapta, el a sugerat chiar să se retragă din Convenția europeană a drepturilor omului pentru a evacua solicitanții de azil. Doar Rusia a renunțat până acum la această convenție. Sunak este între cioca și nicovală.

Marea Britanie este prinsă într-o mlaștină normativă de azil politic și diplomație a refugiaților, drepturi pentru lucrători cheie, trafic de persoane și sclavie. Zeci de mii de oameni care sunt dornici să beneficieze economia britanică sunt tratați ca și cum ar fi o clasă semi-criminală. Contribuabilii britanici îi plătesc acum pentru a nu-și câștiga existența.

În ciuda aparențelor, opinia publică este ambivalentă. Un sondaj recent YouGov a arătat că majoritatea britanicilor se opun „mai multă imigrație”, dar o salută și pentru anumite locuri de muncă.
>>> Este nevoie de 1,1 milioane de muncitori în Marea Britanie. Cel mai mare număr de locuri de muncă vacante din ultimii 20 de ani

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 5 In medie: 5]

Revolut ”relația” ANAF

Revolut și ”relația” cu ANAF: ”Este o legendă că nu poți fi urmărit!”

Britanicii alimentele proaspete congelate

Britanicii trec de la alimentele proaspete la cele congelate, care sunt cele mai cumpărate